RO EN
Coșul este gol

Sectorul 4 anunta ca autorizatiile de construire vor fi obtinute on-line din 2021

Pentru al doilea an consecutiv, specialistii din domeniul digitalizarii apreciaza dedicarea si munca depusa de echipa administrativa a primarului Daniel Baluta si confera Sectorului 4 titlul de „cel mai bun proiect smart city din Romania”.
Desemnarea a avut loc in cadrul celei de-a V-a editie a Smart City Industry Awards, eveniment organizat de Asociatia Romana pentru Smart City. In cadrul acesteia, juriul a stabilit ca „Primaria Sectorului 4 este un promotor, dar si un generator al exemplelor de bune practici in domeniul Smart City, fiind o sursa de inspiratie pentru orice comunitate urbana sau rurala de la nivel national. Cu proiecte privind digitalizarea serviciilor publice, initiative tip Smart Mobility sau Smart Citizen, Primaria Sectorului 4 isi afirma, inca o data, pozitia pe harta comunitatilor smart din Romania prin initiativele recente, ca modernizarea Pietei Agroalimentare Sudului, investitii in infrastructura statiilor de incarcare pentru autovehiculele electrice (22 de statii de incarcare), inceperea lucrarilor pentru o noua statie de metrou la nivel suprateran si numeroase alte proiecte cu impact major in comunitate”.
Premiul a fost primit, in numele echipei, de catre primarul sectorului 4, Daniel Baluta. „Premiul primit ma onoreaza, ma obliga si ma face sa fiu mandru. Lucrez pentru oameni, oamenii sunt principalul beneficiar al proiectelor noastre, satisfactia lor si cresterea nivelului lor de trai e scopul final al tuturor eforturilor facute in primarie. Multumesc inca o data juriului si multumesc echipei mele de la Primarie, fara de care implementarea tuturor proiectelor de Smart City in Sectorul 4 nu ar fi fost posibila. Sunt mandru de oamenii mei, profesionalismul si dedicarea lor isi gasesc recunoasterea. Sectorul 4, cel mai sarac sector al Bucurestiului, si-a lepadat hainele de Cenusareasa si acum poarta cu mandrie titlul de cel mai smart oras din Romania”, a declarat edilul aseara, in cadrul galei Smart City Industry Awards.
Potrivit acestuia, proiectele smart nu doar ca vor continua, ci in perioada urmatoare vor fi implementate si altele, finantate din fonduri europene nerambursabile. Primul dintre acestea vizeaza cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, prin montarea sistemelor de iluminat public smart, cu leduri, inclusive pe strazile secundare, dar si crearea unui sistem de monitorizare si supraveghere video. Cum aglomerarile urbane produc schimbari majore mediului inconjurator, Primaria Sectorului 4 va implementa conceptul Green Deal, finantat de Uniunea Eurpeana, pentru ca spatiul verde la nivelul sectorului sa creasca in urmatorii ani cu 20%. Astfel, cu suport logistic din partea ambasadei Olandei, Parcul Natural Delta Vacaresti va fi tranformat intr-un adevarat obiectiv turistic. Parcul Tudor Arghezi, primul parc construit de la zero in ultimii 30 de ani, e deja in lucru. Vor incepe, de asemenea, lucrarile la Romania Parc, un parc tematic in Zona Tineretului, un obiectiv unic in Romania. In curand, Sectorul 4 va avea si cel mai modern sistem de management al deseurilor din Bucuresti, dar si propriul sistem complex de masurare a aerului. Nici digitalizarea nu va fi ignorata, intrucat planul Sectorului 4 este acela ca in urmatorii ani, primaria sa devina una fara hartii si fara ghisee. „Dezideratul este ca oamenii sa isi poata rezolva toate problemele care tin de administratie comod, rapid, de acasa, cu doar cateva click-uri date, eventual, de pe fotoliul lor din sufragerie, si nu stand in picioare pe la vreo coada. Din 2022 vom avea doar plati inteligente pentru taxe si impozite, din 2021 autorizatiile de construire vor fi obtinute on-line. Vom introduce un sistem complex de asistenta bazat pe Inteligenta Artificiala, numit Functionarul Virtual. Facem pasi mari pentru a face din Primaria Sectorului 4 prima administratie locala fara hartii, fara dosare, fara cozi si fara ghisee. Punem tehnologia in slujba cetatenilor”, a mai declarat primarul Daniel Baluta, cu ocazia primirii premiului sus-mentionat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter