CASE Construction Equipment a incheiat anul 2017 cu o recunoastere importanta ce incununeaza toate demersurile sale sustinute privind performanta si inovatia. Producatorul fost desemnat castigator al Premiului pentru Design 2017, la categoria Industrial, pentru seria G de incarcatoare frontale - cea mai noua generatie de echipamente ce beneficiaza de un design revolutionar al parbrizului si care a ridicat stacheta in ceea ce priveste confortul operatorului, atunci cand a fost lansata in luna martie a anului trecut.
Un succes binemeritat
Designul seriei G de incarcatoare frontale a fost selectat cel mai bun la categoria Industrial de catre Ateneul din Chicago - Muzeul de Arhitectura si Design si Centrul European pentru Arhitectura Arta Design si Studii Urbane - din miile de inregistrari trimise de catre cei mai mari producatori si cele mai mari firme de design industrial din intreaga lume. In calitate de castigator al premiului, designul incarcatoarelor frontale CASE seria G, face acum parte din Colectia Permanenta de Design a Muzeului. Pentru CASE, designul reprezinta un factor cheie al procesului de dezvoltare a produsului, care poate aduce un confort superior pentru utilizator si o operare intuitiva, elemente de care seria G de incarcatoare beneficiaza deja. In demersul sau pentru calitatea designului ce combina stilul si functionarea optima, producatorul se bazeaza pe experienta Centrului de Design al CNH Industrial. Premiul pentru Design 2017 este o dovada cat se poate de reala a inaltei calitati a designului ce rezulta din focusul pentru excelenta si eforturile sustinute. „Am intrat in cursa alaturi de cei mai buni din intreaga lume, iar seria G a iesit castigatoare. Aceasta distinctie prestigioasa incununeaza lunga istorie de excelenta a CASE, in contextul pregatirilor pentru celebrarea de 60 de ani a acestei linii de productie, ce va avea loc anul viitor”, a declarat Carl Gustaf Göransson, Presedinte de Brand in cadrul CNH Industrial, segmentul de Echipamente pentru Constructii.
O serie cum nu e alta
Intreaga gama G de incarcatoare frontale beneficiaza de caracteristici deosebite, precum o vizibilitate superioara, datorita celui mai mare parbriz din clasa sa, confort imbunatatit cu o interfata de control premium, panou de control montat pe scaun si un joystick nou, cu sensibilitate variabila in functie de viteza, capacitate de ridicare mai mare, raportata la greutatea proprie, pentru o productivitate crescuta, cabina presurizata cu HEPA si posibilitatea instalarii filtrelor de carbon si, nu in ultimul rand, un design nou, specific utilajelor din noua generatie CASE Construction Equipment. Noua cabina ridica standardele de confort si siguranta, oferind operatorului un mediu de lucru placut, dar si functii de control noi, eficiente, precum si o interfata ce o fac cea mai intuitiva si mai usor de operat gama produsa de CASE. Fiecare element a fost gandit pentru a furniza sentimentul ca esti in cabina unui autoturism, combinat o performanta industriala inalta. In plus, cabina dispune de un sistem de filtrare si recirculare a aerului imbunatatit, cu un interval mai mare de inlocuire a filtrului.
Pentru mediile de lucru foarte dificile, este posibila echiparea cu un filtru de carbon. Interfata de control este intuitiva, pentru un control facil si productivitate ridicata, iar informatiile afisate pe monitorul de 8 inch sunt usor de citit, indiferent de cat de puternica este lumina soarelui. In plus, in functie de optiuni, acest monitor afiseaza si imaginile surprinse de camera video montata in spatele utilajului. Seria G ofera cea mai buna vizibilitate la clasa sa. Parbrizul dintr-o singura bucata furnizeaza o vedere panoramica neobstructionata in partea din fata a utilajului, cu multiple oglinzi spate convexe, displayul computerului de bord oferind posibilitatea operatorului de a vedea ce se intampla in partea din spate in timpul lucrului. In completare, noua serie G are o capota usoara a motorului si un dispozitiv de degivrare a geamului spate ce ofera o vizibilitate excelenta in partea din spate. De altfel, parbrizul noii serii G a fost dezvoltat pornind de la cel al utilajelor din seria F, care era deja cel mai bun din clasa sa. Acesta a fost imbunatatit, fiind construit dintr-o singura bucata curbata, care ofera o vizibilitate de neegalat, dintr-o parte in alta si de la pamant la cer.
Construite in jurul confortului
Interiorul cabinei incarcatoarelor CASE din seria G a fost proiectat pentru a maximiza spatiul pentru operator. Joystick-ul ergonomic este o adevarata statie de operare simetrica cu ajutorul careia se pot controla toate functiile de lucru a incarcatorului dar si directia, astfel oboseala ce se poate simti dupa cateva ore de lucru este redusa, in mod special in timpul aplicatiilor de lucru repetitive si extrem de solicitante. La toate acestea se adauga interfata premium a monitorului de control ce ofera utilizatorului o navigare intuitiva cu ajutorul informatiilor afisate si ale setarilor utilajului. Cabina este montata pe o serie de amortizoare de cauciuc extrem de eficiente, in plus fiind dotata cu un scaun premium cu suspensie cu aer. De asemenea, motorul este pozitionat in partea din spate a utilajeului, reducand in mod semnificativ nivelul de zgomot si pe cel de vibratii, masurate la nivelul cabinei, imbunatatind confortul operatorului si mai mult. De altfel, in comparatie cu generatia veche, nivelul zgomotului este mai mic cu doi decibeli. Modelele 521G si 821G au un nivel de zgomot in cabina de 68 de decibeli, in timp ce 921G si 1121G ajung la un nivel de 69 de decibeli. Optional, incarcatoarele CASE pot fi echipate cu doua joystick-uri in loc de volan, asemenea excavatoarelor CASE. Tot la capitolul confort, noua cabina este echipata cu un sistem hands-free prin Bluetooth, care ii permite operatorului sa vorbeasca la telefon fara sa ia mainile de pe comenzile utilajului, si cu o lada frigorifica, in care se pot pastra alimente sau bauturi racoritoare.
Cele mai bune dotari posibile
Toate incarcatoarele frontale CASE sunt echipate cu motoare EU Stage IV/Tier 4 Final, fara filtru de particule sau EGR. Pentru a indeplini standardele de poluare, a fost implementat un sistem de post-tratare Hi-eSCR, care permite si mentinerea unor dimensiuni reduse ale motorului. „Cubul” de racire, format din filtre eficiente asezate fata in fata, este acum amplasat in centrul utilajului, nu in spate, asigurand astfel o racire eficienta a motorului si ferindu-l de praf sau noroi. Toate incarcatoarele sunt echipate cu o transmisie care si-a demonstrat deja fiabilitatea, frane multi-disc si diferentiale complet blocabile. In plus, proiectantii si inginerii CASE au lucrat si la design-ul utilajelor, folosind noile tendinte din industria auto, care se bazeaza pe culori mai inchise la nivelul rotilor si in partea de jos a utilajului si culori mai puternice in partea superioara, pentru a sublinia caracterul robust CASE. In plus, ca o nota de curaj, acestia au amplasat si un desen 2D reflectorizant al siglei, care poate fi vazut si noaptea.