RO EN
Coșul este gol

PS4: Exproprieri pentru largirea Soselei Berceni si constructia noii statii de metrou

Cel mai amplu proiect public de investitii in infrastructura intra in linie dreapta, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat unda verde exproprierilor de terenuri in vederea largirii Soselei Berceni. Zona de sud a Bucurestiului, mai exact zona Berceni-IMGB, va deveni, in perioada imediat urmatoare, cel mai nou HUB de afaceri, dupa ce Primaria Sectorului 4 a obtinut ieri, acceptul Consiliul General al Muncipiului Bucuresti pentru exproprierea terenurilor proprietate privata in vederea continuarii procesului de modernizare, largire si reamenajare a spatiului dintre statia de metrou Aparatorii Patriei si Centura Capitalei.
Acest lucru inseamna ca sunt indeplinite toate procedurile la finalul carora artera de circulatie mentionata mai sus nu doar ca va fi una decenta, de nivel european, ci va reprezenta imboldul pe care investitorii il asteapta pentru a-si stabili sedii si puncte de lucru in Sectorul 4, transformand zona intr-un adevarat HUB de afaceri.
Cu acesta ocazie, Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, lanseaza o invitatie la dialog pentru companiile romanesti si internationale interesate de investitii productive si de crearea de locuri de munca bine remunerate in zona vizata. Pe scurt, exproprierile avizate de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti vor afecta, in total, aproape 20.000 de metri patrati de teren, al carui cost de 5,87 de milioane de lei va fi suportat integral din bugetul local al Sectorului 4.
Este vorba despre terenuri libere si constructii (platforme betonate, chioscuri, etc) care vor „gazdui” spatii necesare pentru continuarea proiectului de largire a Soselei Berceni de la o banda la doua benzi pe fiecare sens de circulatie, pentru a asigura functionalitatea noii statii de metrou pe care Primaria Sectorului 4 o amenajeaza pe Soseaua Berceni, la 700 de metri de Soseaua de Centura, precum si pentru a asigura culoarul de acces in giratia suspendata pe care Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o are in lucru in intersectia dintre Soseaua Berceni si Soseaua de Centura.
Modernizarea Soselei Berceni nu inseamna doar largirea arterei de cirulatie, ci si lucrari neaparat necesare, ce nu au fost efectuate niciodata in aceasta zona. Discutam despre inlocuirea intregului sistem de canalizare, de montarea unei statii de captare a apei, despre mutarea tuturor utilitatilor in subteran, despre amenajarea de parcari de tip park&ride si de parcari pentru biciclete si trotinete la fiecare statie de metrou, despre trotuare late, despre spatii verzi mai multe si amenajate asa cum trebuie si nu in ultimul rand, despre extinderea retelei de iluminat public cu solutii de iluminat de tip led, pana la Soseaua de Centura.
Odata cu construirea noii statii de metrou, urmare a expropierilor ce urmeaza a fi facute, Primaria Sectorului 4 va construi si un pasaj subteran care va face transferul pietonilor de la parcarea park&ride si noua statie de metrou ce se va afla la doar 700 de metri de Soseaua de Centura, ceea ce inseamna ca un numar insemnat de masini nu vor mai intra in sector.
Totodata, o parte importanta din terenurile ce vor fi expropriate vor asigura culoarul de acces pe care soferii ce vor dori sa iasa din sector catre Jilava o vor folosi pentru a intra in giratia suspendata pe care Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o are in lucru in intesectia dintre Soseaua Berceni si Soseaua de Centura. Lucrarile ce revin in sarcina Primariei Sectorului 4 vor fi finalizate in trimestrul IV al anului curent, urmand ca proiectul integral sa fie implementat pana cel tarziu in anul 2022.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter