RO EN
Coșul este gol

POAT: Contracte de finantare incheiate in valoare de 241 milioane euro

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a semnat pana in prezent contracte de finantare pentru 63 proiecte, in valoare totala eligibila de 241.257.989 euro, din care FEDR 204.488.331 euro, rata de contractare ajungand astfel la 81%.
Totodata, AM POAT a transmis Autoritatii de Certificare si Plata (ACP), din cadrul Ministerului Finantelor Publice, 8 declaratii de cheltuieli, in valoare totala de 78.018.271 euro (din care FEDR 66.061.239 euro) reprezentand 26% din alocarea POAT. In prezent, avand in vedere sumele rambursate Romaniei de catre Comisia Europeana, aferente cheltuielilor declarate prin POAT, rata de absorbtie este de 23,11%. AM POAT estimeaza rambursarea, in perioada imediat urmatoare, a inca de 59.502.135 euro primita de Romania pentru POAT 2014-2020.
Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020 are drept scop asigurarea capacitatii si instrumentelor necesare pentru o eficienta coordonare, gestionare si control a interventiilor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii in Romania, precum si o implementare eficienta, bine orientata si corecta a POAT, Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) si a Programului Operational Competitivitate (POC).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter