RO EN
Coșul este gol

IASI: Veolia Energie investeste in extinderea retelei de termoficare in 2019

Veolia Energie Iasi (VEI) isi propune noi investitii in anul 2019 pentru cresterea randamentului retelelor de termoficare dar si a fiabilitatii si eficientei economice a echipamentelor de productie. Actiunile companiei vor fi sustinute prin derularea unor proiecte ce vizeaza dezvoltarea rezidentiala, nonrezidentiala si prin extinderea retelelor in cartierele Bucium si Copou cu cofinantare guvernamentala.
“Veolia Energie Iasi sustine calitatea vietii urbane. Ne respectam promisiunea fata de ieseni prin asigurarea de solutii optime de furnizare a apei calde si caldurii in conditii de eficienta energetica, economii de costuri, confort, siguranta in functionare si protectie a mediului inconjurator, de aceea cautam permanent sa investim in sistemul de termoficare.” declara Cristian Puscas, directorul general al Veolia Energie Iasi
Astfel, extinderea rezidentiala, va insemna conectarea la sistemul de termoficare al ansamblurilor rezidentiale noi dezvoltate din oras.
Extinderea sistemului de termoficare in cartierele Bucium si Copou presupune conectarea la sistemul de termoficare a institutiilor publice, sanitare si de invatamant din zona cu un consum anual estimat la 25.169 Gcal. In luna mai 2019 vor incepe lucrarile de montare a conductelor de termoficare, obiectivul fiind ca pana in prima parte a anului 2020 sa fie finalizat.
De asemenea, Veolia Energie Iasi continua proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare in Municipiul Iasi in vederea conformarii cu standardele de mediu privind emisiile in atmosfera si pentru cresterea eficientei energetice in alimentarea cu caldura urbana, etapa a II-a” prin cadrul Programului Operational Infrastructura Mare.
Un alt proiect in derulare este proiectul de reabilitare a retelelor termice si a sistemului de termoficare in municipiul Iasi, ce urmareste cresterea eficientei energetice in alimentarea cu caldura urbana, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare II. Obiectivele Veolia Energie Iasi pentru anul 2019 presupun finalizarea lucrarilor de modernizare a retelelor primare, mai specific 4,6 km de traseu, si a celor 6 din cele 8 puncte termice incluse in proiect.
Lucrarile executate de Veolia Energie Iasi vor contribui la furnizarea unui serviciu de calitate si la reducerea costurilor pentru clientii racordati la sistemul termic. Rezultatul final va fi vizibil printr-o reducere a facturii la consumatorul final, ce va fi posibila cu ajutorul masurilor de reducere a pierderilor, a eficientizarii consumului si eliminarea costurilor de intretinere generate de sursele individuale de energie termica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter