RO EN
Coșul este gol

GUVERN: 65 de milioane lei pentru investitii in grupurile sanitare din scoli

Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare prin care este repartizata suma de 64.900 mii lei pentru finantarea lucrarilor de amenajare si asigurare cu utilitati a grupurilor sanitare din unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Aceasta suma a fost alocata in bugetul Ministerului Educatei Nationale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri intre unitati ale administratiei publice, inca din luna februarie a anului 2019.
Adoptarea acestui act normativ va determina cresterea calitatii actului educational si desfasurarea activitatilor scolare intr-un cadru sigur si modern in invatamantul preuniversitar. Prin aceasta masura se urmareste asigurarea de conditii optime, precum si acces egal si sporit la o educatie de calitate pentru peste 61.500 de elevi.
Reamintim ca in anul 2017, in reteaua de invatamant preuniversitar de stat functionau 2.219 unitati de invatamant cu grupuri sanitare situate in curte, fara apa curenta si fara canalizare. In urma masurilor intreprinse de Executiv si autoritatile locale, la inceputul anului 2019, in reteaua de invatamant preuniversitar de stat mai functionau 1.180 de scoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzator sau amplasate in exteriorul constructiilor de invatamant. Precizam ca sumele alocate de Executiv vin in completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autoritatile locale in responsabilitatea carora se afla infrastructura scolara.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter