RO EN
Coșul este gol

BSOG investeste 400 milioane dolari in proiectul MGD

Black Sea Oil & Gas impreuna cu partenerii sai de concesiune, Petro Ventures Resources si Gas Plus International, anunta aprobarea deciziei finale de investitie pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) cu o valoare de 400 milioane dolari, localizat in zona romaneasca a Marii Negre.
Decizia finala de investitie a fost luata cu buna-credinta, pornind de la premisa ca BSOG si partenerii sai de concesiune vor reusi restabilirea tuturor drepturilor acestora, in sensul eliminarii oricaror taxe si contributii suplimentare recent introduse, precum si a oricaror restrictii privind libera circulatie a gazelor pe o piata deplin liberalizata, conform legislatiei europene. Acestea sunt necesare atat pentru a face Proiectul MGD o investitie viabila, cat si pentru a incuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagra.
Proiectul MGD, primul proiect de acest gen construit in zona romaneasca a Marii Negre dupa anul 1989, consta in saparea a cinci sonde de productie (o sonda submarina la zacamantul Doina si patru sonde de productie la zacamantul Ana) si un ansamblu submarin de productie pe zacamantul Doina, care va fi conectat printr-o conducta de 18 km la platforma de productie monitorizata si operata de la tarm, amplasata pe zacamantul Ana. O conducta submarina de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la tarm, pana la noua statie de tratare a gazelor („STG”) din comuna Corbu, judetul Constanta. Capacitatea de productie estimata va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al Romaniei. Gazele tratate vor fi livrate in Sistemul National de Transport operat de SNTGN Transgaz SA („Transgaz”) la statia de masurare a gazelor aflata in cadrul STG.
Recent, BSOG a incheiat un acord de vanzare a gazelor cu o filiala din Romania a ENGIE pentru intreaga productie de gaze naturale, mai putin cota pe care producatorii sunt obligati sa o vanda pe piata centralizata. De asemenea, BSOG a incheiat cu Transgaz un contract de transport al gazelor naturale pentru o perioada de 15 ani.
Construirea, instalarea si punerea in functiune a intregii infrastructuri marine si terestre a Proiectului MGD se vor realiza in aproximativ doi ani, in baza unui contract de antrepriza generala incheiat cu GSP Offshore SRL („GSP”). Platforma de foraj Uranus a GSP va asigura forajul celor cinci sonde de productie.
BSOG confirma ca aproximativ 70% din totalul activitatilor contractate pentru Proiectul MGD provin din Romania. Pentru anul 2019, BSOG are in plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, inceperea fabricarii platformei de productie Ana la santierul naval din Agigea, inceperea lucrarilor de constructii civile la STG si procurarea echipamentelor.
Mark Beacom, Directorul General Executiv al BSOG, a declarat: „Proiectul MGD este unul de pionierat, cu multe reusite realizate in premiera in Romania. Impreuna cu partenerii nostri de concesiune, apreciem in mod deosebit sprijinul pe care l-am primit pe parcurs din partea institutiilor din Romania, Transgaz, comunitatii noastre din Corbu si contractorilor, care a fost vital pentru obtinerea deciziei finale de investitie. Asteptam cu nerabdare sa construim si sa punem in functiune acest proiect de o importanta cruciala pentru industria energetica a Romaniei.”

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter