RO EN
Coșul este gol

BERD va finanta cu 300 de milioane de euro magistrala de metrou spre Otopeni

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a decis sa aloce suma de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de Metrou M6 (1 Mai - Otopeni, n.r.) a anuntat, luni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, intr-o conferinta de presa.
"Astazi am avut o noua intalnire de lucru cu BERD. Vreau sa precizez ca aceste intalniri sunt saptamanale. Astazi, reprezentantii BERD ne-au dat o veste foarte buna. S-a luat decizia finala la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv care trebuie sa ne aduca bucurie", a spus ministrul.
De asemenea, acesta a adaugat ca de luni este operationala echipa care lucreaza, impreuna cu echipa Bancii Mondiale, la proiectul autostrazii Ploiesti - Brasov.
"In conformitate cu calendarul pe care mi l-am asumat cu BM, astazi, 15 ianuarie, a devenit operationala unitatea de implementare care este incadrata de specialisti competenti, are logistica necesara, toate conditiile si a inceput sa lucreze. De astazi este operationala echipa care lucreaza, impreuna cu BM, la proiectul autostrazii Ploiesti - Brasov. Sunt lucruri in care nu credea nimeni in urma cu foarte putin timp si care astazi au demarat si nu mai pot fi oprite chiar daca cineva ar dori acest lucru", a subliniat Stroe.
Conform Agerpres, la sfarsitul anului trecut, Ministerul Transporturilor a anuntat ca a aprobat si transmis recent, la Comisia Europeana, cererea de finantare pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, cu o valoare totala a proiectului de circa 1,392 miliarde de euro. Noua linie de metrou va avea o lungime de 14,2 km si 12 statii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter