RO EN
Coșul este gol

GLOBALWORTH: Finantare IFC de 85 milioane euro pentru proiecte verzi in Romania

Globalworth anunta ca a contractat o finantare de 85 milioane de euro de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale pentru proiectele verzi din Romania. Imprumutul este pentru o perioada de 6 ani intre Globalworth Holdings Cyprus Limited (o subsidiara a companiei) si IFC in calitate de creditor, compania actionand ca garant.
Consiliul Globalworth considera ca imprumutul va consolida si mai mult lichiditatile companiei si va oferi grupului capital flexibil in termeni atractivi. In conformitate cu termenii acestuia, imprumutul sau o suma echivalenta va fi alocata proiectelor imobiliare comerciale eligibile din Romania conform Cadrului pentru „Imprumuturi verzi” al companiei.
„Ne bucuram sa ne extindem, prin acest credit, colaborarea cu IFC. Este primul nostru „credit verde” de cand am lansat „obligatiunea verde” inaugurala in anul 2020 si credem ca demonstreaza fara indoiala sustenabilitatea afacerii Globalworth si a pietelor pe care activam”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investitii pentru Romania si Director Piete de Capital in cadrul Grupului Globalworth.
Finantarea pe termen lung acordata de IFC va ajuta compania - cel mai mare investitor in spatii de birouri din Romania dupa valoarea de piata si suprafata inchiriabila bruta - sa isi consolideze pozitia lichiditatii si sa isi atinga obiectivele de mediu - sa aiba un portofoliu comercial de birouri 100% verde. Compania are un portofoliu de investitii imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne si eficiente din punct de vedere energetic, prezente in Romania si Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul companiei este format din proprietati prietenoase cu mediul. In contextul conditiilor de piata nesigure exacerbate de pandemia globala si de razboiul recent din Ucraina, investitia IFC va ajuta Globalworth sa isi continue operatiunile, sa livreze proiecte de investitii si sa lanseze noi proiecte verzi in Romania.
„Strategia IFC in Romania se axeaza pe promovarea dezvoltarilor verzi, reziliente si inclusive. Ne bucuram sa consolidam parteneriatul cu Globalworth, dezvoltator de top de cladiri verzi, si ne exprimam increderea in sectorul spatiilor de birouri din Romania la finalul crizei OVID-19”, a adaugat Ary Naim, IFC’s Regional Manager for Central and Southeast euroope.
IFC a asistat Globalworth sa dezvolte un Cadru pentru „Imprumuturi verzi”, aliniat la principiile privind creditele verzi din 2021 ale Asociatiei Pietei de Imprumuturi. Conform Cadrului pentru „Imprumuturi verzi, Globalworth va folosi creditele verzi pentru a finanta sau refinanta proiectele eligibile care vor contribui cu precadere la limitarea efectelor incalzirii globale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter