Compania Constructii Bihor SA a inregistrat o scadere de 74% a cifrei de afaceri din primele trei luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 2,34 milioane de lei (fata de 9,12 milioane de lei in trimestrul intai din 2015). Nivelul incasarilor din perioada ianuarie-martie 2016 este superior prognozei de 1,61 milioane de lei realizate pentru intervalul analizat la finele anului trecut, avand in vedere perioada dificila executiei de lucrari din aceasta perioada a anului. Din punct de vedere structural, o pondere de 56,81% din cifra de afaceri se datoreaza contractelor de constructii, circa 25,41% - vanzarilor de betoane si mortare si diferenta de 17,67% - comertului, contractelor de inchiriere si serviciilor.
Pentru 2016, conducerea companiei estimeaza afaceri de 50,9 milioane de lei, respectiv o scadere de 3,5% fata de nivelul de 52,67 milioane de lei raportat la finele lui 2015. Trimestrial, bugetul societatii prevede un rulaj de 12,28 milioane de lei in perioada aprilie-iunie 2016, de 17,28 milioane de lei in trimestrul al treilea si de 19,74 milioane de lei in ultimele trei luni ale acestui an.
Compania lucreaza, in medie, cu peste 200 de angajati anual.
Contract de peste 20 milioane de lei, pentru un ansamblu ANL
Recent, Constructii Bihor SA a contractat lucrarile de executie a sase blocuri (S+P+3E+M) dezvoltate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) in Oradea, pe Calea Santandreiului, la intersectia cu Calea Aradului fn (etapa I, str. Balogh Istvan fn). Licitatia a fost reluata in luna aprilie 2016 dupa ce, initial, contractul fusese atribuit asocierii formate din firmele CIAC si Abed Nego in luna noiembrie 2014, acestea tergiversand in mod repetat demararea lucrarilor. Invitatia de participare a fost publicata in cadrul SEAP inca din anul 2012.
Planurile ANL prevad constructia a 132 de locuinte in Oradea, respectiv 90 de apartamente cu doua camere, 36 de garsoniere si sase unitati locative cu trei camere. Valoarea la care a fost atribuit contractul este de 20,84 milioane de lei (fara TVA). "Constructia se imparte in doua tronsoane, cu rost de dilatare si trasare pe toata inaltimea acesteia si se va executa pe o structura de zidarie portanta confinata cu samburi si cadre din beton armat. Legatura dintre niveluri se va face prin intermediul a doua scari din beton armat monolit si doua ascensoare. La acoperis s-a proiectat o sarpanta din lemn ecarisat, rezemata pe elementele portante: grinzi, centuri si samburi din beton armat. Materialul lemnos se va ignifuga si aseptiza corespunzator inainte de punerea in opera", se arata in proiectul tehnic, elaborat de compania Aedilis Proiect, din Baia Mare. Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin programul national de constructii de locuinte.