RO EN
Coșul este gol

AICPS recomanda prezenta proiectantului specialist la receptia finala a structurii

Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) considera ca fiind de importanta majora prezenta proiectantului de structuri atât la fazele determinante ale unui proiect de constructii, cât si la receptia finala a structurii. In acest sens, organizatia a elaborat un document ce constituie un exemplu de buna practica (Standard AICPS) in ceea ce priveste controlul proiectantului de structuri in faze determinante si receptia finala a structurii si, respectiv, a cladirii (pentru rezistenta mecanica si stabilitatea structurii).
Potrivit autorilor, documentul lamureste diferite situatii intâlnite in practica legate de activitatea de participare la faze determinante si contributia proiectantului la receptia finala. Initiativa AICPS se urmareste inclusiv clarificarea responsabilitatilor proiectantului de structuri raportata la controlul activitatii de pe santier.
Proiectul se afla in ultima faza de consultare publica, AICPS asteptând observatii si propuneri de imbunatatire a documentului pâna la 15 februarie 2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter