RO EN
Coșul este gol

UNSAR: Incendiile, furtuna, cutremurul, furtul si inundatiile, in topul riscurilor

Incendiul ramane pericolul cel mai des mentionat de catre romani atunci cand se refera la riscurile care pot afecta locuintele (56%), potrivit unui nou sondaj de opinie realizat de UNSAR impreuna cu IRES.
In topul primelor 5 riscuri de care se tem romanii urmeaza vijelia si furtuna, cutremurul, furtul si inundatiile. Astfel, teama de furtuna si vijelie a crescut ca perceptie, de la 40% in 2020 (locul 3), la 53% in 2021 (locul 2). In acelasi timp, riscul de cutremur a trecut pe pozitia 3 (50%, -4 pp.), iar cel legat de furt (31%, la fel), inundatiile (31%, +3 pp.), exploziile (27%, +3 pp.) si alunecarile de teren (18%, +2 pp.) isi pastreaza aceleasi locuri in clasament ca si in 2020.
Riscul de incendiu este constientizat in special de romanii cu varste intre 36-50 de ani, si ii preocupa pe locuitorii din aproape toate zonele tarii. Furtunile si vijeliile sunt cele mai de temut riscuri pentru locuitorii din Transilvania si Banat (62%), in vreme ce cutremurul apare pe primul loc in alte regiuni – Sud, Bucuresti si Dobrogea (58%).
„Romanii sunt tot mai constienti de riscurile la care se expun si vor sa afle mai multe despre formele de protectie financiara la care pot avea acces. Ne dorim ca toti cei interesati sa poata lua decizii informate privind protectia oferita de politele de asigurare”, a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.
„In contextul pandemic, oamenii au simtit mai mult ca oricand nevoia confortului in propria locuinta si mai ales a sigurantei. Sustinem acest interes in crestere prin noi campanii de informare – precum cea pe care UNSAR o lanseaza saptamana aceasta pe social media si pe portalul Asiguropedia.ro”, a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.
In primul semestru al anului in curs, asiguratorii din Romania au platit despagubiri in baza politelor obligatorii si facultative de asigurare a locuintelor de aproape 43,8 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada din 2020.
Sondajul “Perceptia romanilor fata de asigurarile de locuinte” a fost realizat de IRES, la solicitarea UNSAR, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 857 de respondenti, proprietari, coproprietari sau persoane care intentioneaza sa achizitioneze o locuinta in urmatorii doi ani, cu varste de peste 18 ani. Acesta a fost realizat in august 2021, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), si are o eroare maxima tolerata de +/-3%.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter