RO EN
Coșul este gol

MOREANU: Modificari de acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice

A fost adoptata Ordonanta de Urgenta 114/2020, privind modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice.
Din necesitatea flexibilizarii sistemului achizitiilor publice, cu scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor alocate, inclusiv a fondurilor europene, Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta care simplifica procedurile de atribuire a contractelor de achzitii publice.
Astfel, autoritatea contractanta are obligatia publicarii unui anunt de participare si/sau de atribuire in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, in cazul achizitiilor a caror valoare estimata, fara TVA, este egala sau mai mare decat urmatoarele praguri valorice:
1. 23.227.215 lei, pentru contractele de achizitie publica/acordurile-cadru de lucrari
2. 600.129 lei, pentru contractele de achizitie publica/acordurile-cadru de produse si de servicii
3. 3.334.050 lei, pentru contractele de achizitie publica/acordurile-cadru de servicii care au ca obiect servicii sociale si alte servicii specifice, prevazute in anexa nr. 2.
Criteriile de atribuire utilizate pentru contractele de achizitie publica/acordurilor-cadru avand ca obiect servicii sociale si alte servicii specifice, sunt “cel mai bun raport calitate-pret” sau “cel mai bun raport calitate-cost”.
Inainte ca entitatea contractanta sa excluda din procedura un candidat/ofertant, aceasta trebuie sa ii acorde respectivului posibilitatea de a demonstra ca implicarea sa in pregatirea procedurii de achizitie nu poate denatura concurenta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter