RO EN
Coșul este gol

MOREANU: Comitetul Tehnic MLPDA va gestiona reglementarile tehnice in constructii

Recent a fost adoptat Ordinul pentru aprobarea Metodologiei privind initierea, programarea, achizitia, elaborarea, avizarea, aprobarea si valorificarea reglementarilor tehnice si a rezultatelor activitatilor specifice in constructii, precum si pentru aprobarea cuantumului indemnizatiei de participare a membrilor in comitetele tehnice de specialitate si in comitetul tehnic de coordonare generala.
Potrivit prevederilor Legii nr. 10/1995, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (denumit in continuare „M.L.P.D.A.”) are atributii privind initierea, programarea, achizitia, elaborarea, avizarea, aprobarea si valorificarea reglementarilor tehnice si a rezultatelor activitatilor specifice corelative activitatii de reglementare.
Sub autoritatea M.L.P.D.A. se organizeaza si functioneaza Comitetul Tehnic de Coordonare Generala, organism de coordonare a continutului reglementarilor tehnice si a comitetelor tehnice de specialitate, organisme consultative si de avizare in activitatea de reglementare in constructii. Reglementarile tehnice se aproba prin ordin al ministrului lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, la propunerea directiei de specialitate, cu avizul secretarului de stat coordonator.
Valorificarea reglementarilor tehnice se face prin publicarea acestora, in conformitate cu prevederile ordinului de aprobare, prin postarea pe pagina de internet a M.L.P.D.A., la sectiunea constructii, in vederea asigurarii accesului liber si neingradit la informatiile de interes public.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter