RO EN
Coșul este gol

Moody’s si S&P apreciaza revenirea economiei si reconfirma ratingul Romaniei

Agentia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in moneda locala si valuta si a imbunatatit perspectiva din negativa in stabila.
Cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt perspectivele solide de crestere economica bazate pe sectorul privat dinamic si pe utilizarea fondurilor NGEU si asteptarile ca procedura de deficit excesiv sa actioneze ca o ancora-cheie a strategiei de consolidare fiscala consistenta si sustinuta in urmatorii trei ani.
“Anunturile celor doua agentii de rating reprezinta un semnal de incredere in politicile de consolidare fiscala, in atingerea tintelor asumate si in implementarea masurilor de reforma si investitii la care Guvernul Romaniei s-a angajat prin Planul de Redresare si Rezilienta. Totodata, reconfirmarea ratingului Romaniei reprezinta o dovada a increderii partenerilor nostri externi in capacitatea guvernului de a pune in aplicare reformele asumate prin PNRR.”, a declarat ministrul Finantelor, Dan Vilceanu.
Agentia de rating Standard&Poor's a decis sa reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in moneda locala si valuta, precum si perspectiva stabila.
Potrivit agentiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene inca ridicate sunt atenuate de perspectivele implementarii programului de reforma ancorat in Planul de Redresare si Rezilienta recent aprobat, precum si de perspectivele unei cresteri economice puternice.
Perspectiva stabila reflecta asteptarile agentiei de imbunatatire a pozitiei fiscale a Romaniei in urmatorii ani.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter