RO EN
Coșul este gol

CNIPMMR sustine cresterea salariului minim cu impozitare zero pentru diferenta

In perioada 23.10-31.10.2019, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat Testul IMM privind cresterea salariului minim pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei pentru studii superioare, sub forma unui sondaj on-line, aplicat pe site-ul www.cnipmmr.ro si la nivelul membrilor CNIPMMR. Ca forma de organizare a respondentilor, majoritatea au fost microintreprinderi (55,6%) si intreprinderi mici (29,6%).
La intrebarea: “Cati salariati din societatea dvs. sunt incadrati acum la nivelul salariului minim brut pe economie (de 2.080 de lei, respectiv de 2.350 lei pentru persoanele cu facultate care au cel putin 1 an vechime in munca in domeniul studiilor superioare)”, 51,9% din respondenti afirma ca au intre 1-5 salariati cu salariul minim.
La intrebarea: “Sustineti cresterea cu salariului minim brut pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei pentru studii superioare si vechime in munca de cel putin un an (la 2.262 lei, respectiv la 2.620 lei pentru persoanele cu facultate care au cel putin 1 an vechime in munca in domeniul studiilor superioare)?”, 77,8% din respondenti isi exprima dezaprobarea pentru cresterea salariului minim.
La intrebarea: “Cresterea cu 182 lei, respectiv cu 270 lei a salariului minim brut pe economie va crea dificultati intreprinderii dvs.?”, 85,2% din respondenti au raspuns afirmativ
La intrebarea: “Ce dificultati veti intampina ca urmare a cresterii salariului minim pe economie cu cu 182 lei, respectiv cu 270 lei?”, au fost evidentiate in mod preponderent: scumpirea pretului produselor si serviciilor, concedierea unor salariati, scaderea profitului, scaderea competitivitatii si pierderea unor contracte/piete.
La intrebarea: “Cresterea salariului minim pe economie va avea ca efect cresterea si altor salarii decat cele minime la nivelul intreprinderii dvs.?”, 44,4% din respondenti au evidentiat efectul cresterii si altor salarii decat cele minime.
La intrebarea: “Ce crestere a salariului minim ati putea asigura pentru salariatii dvs. in 2019?”, 50% din respondenti au mentionat ca pot asigura o crestere cu 50 de lei, doar 3,6% putand da o crestere de peste 200 de lei.
La intrebarea: “Ce masuri considerati ca sunt necesare a fi luate pentru a se putea asigura cresterea salariului minim?”, cei mai multi respondenti au evidentiat necesitatea scaderii fiscalitatii (53,6%), impozit zero pentru veniturile din salariul minim (71,4%), stimularea investitiilor (50%) si simplificarea birocratiei (57,1%).
Pozitia CNIPMMR privind cresterea salariului minim
1. Impozit 0 pentru diferenta de la 2080 lei la 2262 lei, respectiv, de la 2350 lei la 2620 lei pentru persoanele cu studii superioare.
2. Necesitatea aplicarii unor criterii obiective pentru cresterea salariului minim.
3. Cresterile salariale, pentru a fi generatoare de performanta si competitivitate, trebuie sa-si gaseasca corespondentul in sporirea productivitatii muncii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter