RO EN
Coșul este gol

AmCham: Sunt semnale negative care descurajeaza investitiile in sectorul energetic

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) atrage atentia cu privire la climatul investitional la nivelul sectorului energetic romanesc, care se confriunta cu provocari ce pot avea, pe termen lung, un impact negativ asupra securitatii si competitivitatii acestui pilon strategic al economiei nationale.
In contextul in care transformarile structurale aferente tranzitiei energetice necesita fluxuri masive de capital, ne exprimam ingrijorarea cu privire la semnalele negative care descurajeaza investitiile, precum blocajele la nivelul legislatiei primare sau absenta unor proceduri transparente, obiective si ocmpetitive pentru selectia la nivel national a proiectelor de invesitii cu potential de accesare a instrumentelor financiare europene precum Mecanismul dee Redresare si Rezilienta.
Inca din anul 2018, AmCham Romania a lansat un apel pentru deblocarea cadrului legislativ in vederea stimularii investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice prin asigurarea dreptului investitorilor de a semna contracte bancabile negociate pe termen lung, in afar pietei centralizate. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter