RO EN
Coșul este gol

AHK: Schimburile comerciale dintre Germania si Romania au crescut usor in T1

Dupa cum arata cele mai recente date ale Oficiului Federal de Statistica (Destatis), volumul schimburilor comerciale dintre Germania si Romania si-a revenit usor in primele trei luni ale anului in curs. Astfel exporturile germane catre Romania au insumat 4,5 mld. EUR, in crestere cu 3,6% fata de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au crescut la 3,8 mld. EUR (+0,9%). Cu un volum de 8,3 mld. EUR, Romania ocupa locul 19 in topul partenerilor comerciali ai Germaniei in perioada mentionata. In 2020 tara noastra s-a clasat pe locul 20, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 mld. EUR.
Dupa o scadere a schimburilor comerciale intre Germania si Romania in lunile ianuarie si februarie, acestea si-au revenit semnificativ in martie 2021. „Suntem increzatori ca redresarea relatiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua si vom putea ajunge la nivelul din 2019 pana la sfarsitul anului. Masurile de relaxare si campaniile de vaccinare din multe tari europene isi arata deja efectele”, subliniaza Sebastian Metz, director general si membru in Consiliul Director al AHK Romania. „In ceea ce priveste o tematica foarte actuala, si anume re/nearshoring, pe fondul consolidarii rezilientei lanturilor de aprovizionare in contextul pandemiei vedem oportunitati bune pentru Romania. Acest subiect este intens dezbatut si la nivel european in acest moment si speram ca Romania se va implica activ”, a adaugat Metz. AHK Romania s-a pozitionat deja strategic cu platforma sa b2b Marketplace Romania, www.marketplaceromania.ro, si isi va extinde activitatile. Initiativa desfasoara activitati pe tot parcursul anului pentru a spori exporturile companiilor romanesti catre Germania si ofera cautari tintite de parteneri de afaceri potriviti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter