Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca eliberarea a circa 100 de autorizatii si certificate de urbanism va fi intarziata din cauza faptului ca procesul de verificare este „minutios”, potrivit Agerpres.
"Directia Urbanism din Primaria Capitalei a fost intr-o mare suferinta in ultimii ani. De aceea, procesul de verificare a tot ce vine de la Directia Urbanism este minutios, spre deosebire de alte directii din Primaria Capitalei. Exista in momentul de fata aproximativ 100 de autorizatii si certificate pentru care procesul este intarziat (…). Fie se propune demolarea unor cladiri despre care eu apreciez ca au valoare arhitecturala si incercam sa intram in dialog cu Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti si implicit comisia zonala, fie se propune termoizolarea unor cladiri din zone protejate, ceea ce in mod evident nu face bine respectivelor zone protejate. Deci, exista o intreaga zona de probleme pe care incercam sa le rezolvam. Incercam sa restabilim legalitatea in ceea ce priveste Directia de Urbanism si autorizatiile pe care aceasta directie si Primaria Generala le emite, pentru ca avem vreo 70 de litigii pe autorizatii de construire si vrem sa limitam procesul acesta si inca vreo 60 pe PUZ-uri", a afirmat Nicusor Dan.
Primarul general a declarat ca isi doreste sa faca lucruri oportune pentru Bucuresti, motiv pentru care activitatea in acest domeniu se desfasoara mai greu.
"Acolo unde sunt autorizatii sau certificate de urbanism care nu au niciun fel de probleme, am semnat nenumarate pana in momentul acesta", a spus Nicusor Dan.
Edilul a oferit asigurari ca in timpul mandatului sau de primar al Capitalei nu au fost semnate autorizatii ilegale.
"Eu cred ca acesta e lucrul cel mai important. Sa nu punem oamenii sa inceapa niste investitii pe niste acte care ulterior vor fi declarate ilegale in instanta", a explicat primarul Capitalei.
De asemenea, Nicusor Dan a mai adaugat ca va face precizarile in legatura cu suspendarea celor cinci PUZ-uri de sectoare, in urma solicitarilor prefectului Capitalei, Alin Stoica.
"Domnul prefect, prin adresa pe care ne-a adresat-o, a spus ca anumite formulari din acele cinci hotarari de Consiliu pe care noi le-am votat la sfarsitul lunii februarie pot da nastere la interpretari si a cerut sa le precizam. Asta este tot. In cele zece litigii initiate de doua ONG-uri, zece judecatori de la Tribunalul Bucuresti si doua completuri de cate trei judecatori de la Curtea de Apel au spus ca hotararile sunt legale (…). Am avut o sedinta saptamana trecuta la Institutia Prefectului. O sa facem aceste precizari, ca sa fie limpezi pentru toata lumea, dar instantele, cele pe care le-am mentionat, nu au apreciat ca exista vreo lipsa de claritate a acestor hotarari", a mai afirmat Nicusor Dan.