RO EN
Coșul este gol

GUVERNUL a adoptat programul de investitii Anghel Saligny, de 50 miliarde lei

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei poate aloca 50 de miliarde lei pentru investitii in realizarea si reabilitarea retelelor de apa, canalizare, gaz si modernizarea drumurilor judetene si comunale - a anuntat ministrul dezvoltarii Cseke Attila.
Cseke Attila a precizat: „Aceste investitii sunt vitale, asigura accesul cetatenilor la unele servicii publice de baza. 57% din drumurile judetene si 80% din drumurile comunale necesita reabilitare, iar 70% din localitati nu sunt racordate la reteaua de distributie de gaze. Totodata, 29% din localitati nu dispun de retea de apa si 57% de retea de canalizare in conditiile in care o problema des amintita este lipsa toaletelor din scolile rurale.”
Ministrul a spus: „Autoritatile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, in mod transparent, printr-o aplicatie pusa la dispozitie recent de catre Ministerul Dezvoltarii. Prevederile actului normativ care reglementeaza acest program au fost imbunatatite in ultima perioada cand propunerea a fost supusa dezbaterii publice.
Totodata, programul contine unele garantii privind durabilitatea investitiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar daca in localitate a fost deja construita o retea de apa si canalizare, evitand astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa tevile necesare acestor constructii. „Indignarea oamenilor este justificata atunci cand se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul si a amplasa tevile necesare retelelor de apa si canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situatii. Vom construi mai intai retelele de utilitati si doar ulterior drumurile”, a conchis Cseke Attila.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter