RO EN
The cart is empty

CISMA: Sase recorduri trimestriale absolute inregistrate pe piata franceza de utilaje

Dupa traversarea primelor trei luni ale anului trecut, vanzarile de utilaje au continuat sa creasca in mod sustinut in Franta, fiind stabilite cel putin sase recorduri absolute, dupa cum se arata in cel mai recent raport al organizatiei profesionale franceze a fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA. „Nivelul curent al vanzarilor de echipamente pentru constructii pe piata franceza este cel mai mare din ultimul timp. Platformele mobile de lucru la inaltime (elevatoarele) au consemnat livrari de 3.545 de unitati, ceea ce nu s-a mai observat niciodata intr-un trimestru in acest domeniu de activitate, iar recordurile anterioare, de acum doua decenii, au fost spulberate! Comparativ cu ianuarie-martie 2018, majorarea este de +10%, ceea ce se explica partial prin sporirea cu +13% a achizitiilor efectuate de companiile care se ocupa cu inchirierea elevatoarelor”, se arata in raportul CISMA.
Potrivit expertilor francezi, inclusiv piata de echipamente compacte pentru sapaturi din Hexagon a crescut cu +14% in perioada analizata, ca urmare a consolidarii vanzarilor efectuate catre firmele de inchiriere (+32%), precum si a livrarilor directe catre utilizatorii finali (antreprenori de constructii), care s-au majorat cu +4%. La mini-excavatoarele pe senile s-a inregistrat o sporire cu putin peste +10%, pana la 3.910 unitati vandute, iar la excavatoarele pe senile (cu mase cuprinse intre 6 tone si 12 tone) saltul a fost semnificativ, de +18%. Incarcatoarele pe roti (de pana la 5.500 kg) au beneficiat de o crestere de +23%, iar la incarcatoarele compacte majorarea s-a plasat la +59%. In fine, dar nu in ultimul rand, echipamentele de manevrare/transport pentru constructii si industrie au cunoscut un salt general de +42%, ca urmare a comenzilor masive din zona firmelor de inchiriere.
Conform raportului, premisa aparitiei noilor niveluri-record este cea a dezvoltarii optime a pietei franceze de constructii, mai ales pe segmentul ingineriei civile, in timp ce proiectul Grand Paris (mai ales pentru componenta Grand Paris Express) accelereaza expansiunea intregii industrii de constructii si a sectoarelor conexe. Activitatea este impulsionata de cheltuielile pentru investitii efectuate de autoritatile locale, de investitiile private si de marile proiecte de infrastructura aflate in curs de implementare (planul francez de creare a retelei de internet de mare viteza, proiectele de autostrazi si altele). Activitatea curenta pe segmentul constructiilor de cladiri continua, de asemenea, sa fie optima. Nivelul portofoliilor de contracte si comenzi care urmeaza sa fie indeplinite este, totodata, foarte bun si asigura cel putin sase luni si jumatate de activitate sustinuta. In plus, livrarile catre companiile specializate in inchirierea utilajelor de constructii se afla la cote foarte inalte, dar explica doar partial avantul deosebit din industria franceza de profil. Si aceasta pentru ca trebuie reamintit impulsul deosebit dat de masura fiscala de deducere exceptionala pentru a sprijini investitiile pe care le efectueaza companiile franceze in modernizarea activelor productive, program care s-a finalizat in aprilie 2019 si care a avut o contributie decisiva la cresterea vanzarilor de echipamente pentru constructii in primul trimestru a.c.
***
Asociatia profesionala fabricantilor de echipamente de constructii, utilaje pentru industria otelului si masini auxiliare CISMA, din Franta, este membra a federatiei industriei de inginerie mecanica (FIM), ce reuneste 200 de membri care au 31.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 7,9 miliarde euro, din care 58% reprezinta cota exportului. Pentru a descarca info-graficul aferent pietei franceze de utilaje, cu nivelurile record trimestriale, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter