RO EN
The cart is empty

SW UMWELTTECHNIK vizeaza constructia unei fabrici de prefabricate, in Moldova

Piata locala a produselor prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera/utilitara si cladiri a scazut anul trecut, din punct de vedere cantitativ, cu 6% fata de nivelul din 2012, in special ca urmare a diminuarii investitiilor in constructia de autostrazi si reabilitarea drumurilor, precum si a celor in proiecte civile. In pofida involutiei sectorului de profil, afacerile producatorului de prefabricate SW Umwelttechnik Romania s-au majorat cu 4% in 2013, pana la 46 milioane de lei (circa 10 milioane de euro), in timp ce volumul vanzarilor de produse din beton a crescut, in aceeasi perioada, cu 16%, la 114.516 tone. Pentru anul in curs, conducerea companiei estimeaza o crestere cu minimum 10% a cifrei de afaceri. "Am livrat produse prefabricate din beton in toate orasele mari in care au avut loc lucrari de constructie si reabilitare a sistemelor de canalizare, insa cele mai multe comenzi au provenit din zonele aflate in proximitatea fabricilor de productie din Timisoara si Bucuresti, precum si din regiuni unde intentionam sa ne extindem si sa investim intr-o noua unitate de productie. Intentionam astfel sa ne extindem cu inca o fabrica in zona Moldovei si preconizam ca lucrarile de constructie vor incepe in prima parte a anului 2015", a declarat Gabriel Neculae, administratorul SW Umwelttechnik Romania.
 
Decontarea lucrarilor ramane principala problema a pietei constructiilor
Una dintre cele mai importante tendinte recente ale pietei locale de prefabricate este reprezentata de modificarea structurii cererii din domeniu, observata prin scaderea comenzilor de produse necesare constructiei de autostrazi si drumuri nationale (grinzi de pod, podete, cadre prefabricate, elemente de drenaj, rigole), in favoarea celor utilizate la sistemele de canalizare (camine, tuburi, prefabricate speciale din beton necesare sistemelor de canalizare etc.). Totusi, printre principalele probleme care se mentin, in pofida schimbarii atitudinii beneficiarilor, se afla gradul scazut de decontare a lucrarilor executate (fiind vorba tot despre proiecte finantate din fonduri publice), blocarea anumitor obiective specifice si reducerea bugetelor de investitii, cresterea preturilor la materii prime si la combustibili, in special etc. "Majorarea cotelor materiilor prime necesare in productie si a pretului combustibililor ne afecteaza destul de mult, deoarece produsele din prefabricate de beton sunt grele si dificil de transportat, iar scumpirea transportului afecteaza in mare masura preturile de vanzare ale produselor", a precizat administratorul SW Umwelttechnik Romania. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter