RO EN
The cart is empty

LAFARGE si HOLCIM incheie fuziunea si prezinta noul site si logo

Producatorii de ciment Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) au anuntat incheierea procesului de fuziune si au lansat noul logo si site-ul in cadrul caruia vor publica toate informatiile necesare legate de noul lider al pietei mondiale a cimentului, grupul LafargeHolcim. Potrivit datelor noii companii, toate conditiile pentru finalizarea fuziunii au fost indeplinite, dupa incheierea cu succes a ofertei publice de schimb si emiterea de noi titluri Holcim catre actionarii Lafarge. Odata cu finalizarea procesului de fuziune, a intrat in vigoare si mandatul noului consiliu director al grupului si cel al noului comitet executiv, condus de Eric Olsen, in calitate de CEO.
LafargeHolcim a dezvaluit, totodata, noua sigla si noua identitate corporatista, realizate pentru a confirma faptul ca Holcim si Lafarge s-au unit pentru a forma o companie puternica si stabila. Wolfgang Reitzle, co-presedinte (presedinte statutar) al Consiliului de Administratie al LafargeHolcim, a declarat: "Incheierea fuziunii de astazi este un eveniment istoric - nu numai pentru cele doua societati fondatoare, ci pentru intreaga industrie a cimentului. LafargeHolcim are un portofoliu unic de afaceri, constituie un reper al industriei in cercetare si dezvoltare si ofera clientilor cea mai variata gama de produse, servicii si solutii inovatoare si cu valoare adaugata foarte mare".
Noile actiuni LafargeHolcim vor fi tranzactionate la bursele Six Swiss Exchange (Zürich) si Euronext (Paris) incepand din data de 14 iunie 2015.
In luna aprilie 2014, Lafarge si Holcim si-au anuntat intentia de a fuziona. Grupul a primit toate aprobarile din partea autoritatilor antitrust de pe pietele unde au activat, pana la aceasta data, in calitate de competitori. In acest context, operatiunile din Europa, SUA, Canada, Brazilia, India, Filipine si Mauritius au fost cesionate, finalizarea tranzactiilor fiind asteptata in lunile urmatoare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter