RO EN
The cart is empty

HOLCIM: "Speram la cresterea cererii din zona proiectelor publice, in 2019"

Anul 2018 a reprezentat o perioada de schimbari si optimizari pentru Holcim Romania. Dupa ce in primavara compania l-a numit pe Horia Adrian, primul roman in pozitia de CEO, compania s-a concentrat pe eficientizarea operatiunilor, pentru a face fata contextului de piata provocator generat de cresterea costurilor de productie, de lipsa proiectelor de infrastructura si de dificultatile legate de forta de munca. In 2019, conducerea companiei spera la inceperea marilor proiecte de infrastructura de transport, care ar sprijini substantial cererea de materiale de constructii.
"Pana la aceasta data, 2018 s-a dovedit a fi un an dinamic, insa cu provocarile aferente. Cresterea costurilor de productie, penuria de forta de munca si demararea lenta a proiectelor de infrastructura continua sa afecteze piata materialelor de constructii. Dar, in acelasi timp, ne ofera ocazia de a reevalua, de a optimiza si de a inova pentru a putea fi la nivelul cerintelor clientilor nostri. In ceea ce ne priveste, trebuie luat in calcul faptul ca productia de ciment este o activitate care presupune resurse energetice sporite si, astfel, variatia costului electricitatii precum si a combustibililor fosili are un impact direct asupra activitatii noastre. Astfel, un punct important pentru noi este eficientizarea energetica si a consumului de combustibili alternativi. Mai mult decat atat, piata muncii prezinta propriile provocari, avand in vedere penuria de oameni calificati de pe piata de constructii din Romania. In acest moment, suntem in competitie cu economii mult mai dezvoltate, care sunt atragatoare pentru oamenii din industrie. Iar acest lucru nu se resimte doar in operatiunile noastre, ci pe parcursului intregului lant valoric si chiar in randul transportatorilor, de exemplu", a declarat Horia Adrian, CEO al Holcim Romania.
Provocarile, dar si oportunitatile estimate de conducerea companiei in 2019 sunt legate de proiectele de dezvoltare a infrastructurii. "Dupa cativa ani in care piata si-a bazat activitatea pe proiecte rezidentiale, spatii de birouri, comerciale sau private, speram sa vedem un 2019 mult mai dinamic din prisma investitiilor publice", a mai spus Horia Adrian.
In ceea ce priveste cererea pentru constructii sustenabile, aceasta se inscrie pe un trend pozitiv, Holcim Romania fiind prima companie (in afara subsidiarei din Marea Britanie) care a obtinut certificatul BES 6001 in 2014, certificat reinnoit in 2017. "Acest trend ne incurajeaza sa oferim pietei noi solutii pentru constructii durabile, in linie cu principiile planului nostru de dezvoltare durabila - Planul 2030", a precizat managerul Holcim Romania.
 
Obiective pentru 2019 si in perspectiva
Principalul obiectiv stabilit la nivelul companiei pentru 2019 si in perspectiva se afla mentinerea in topul producatorilor de materiale de constructii eficiente. In prezent, Holcim dispune de cel mai extins portofoliu de produse ambalate la sac de pe piata de profil, precum si de o serie de betoane speciale. "Pe viitor, vom continua sa dezvoltam solutii care sa aduca plusvaloare in proiectele clientilor, adaptate pe nevoile si provocarile reale ale pietei. O atentie deosebita vom continua sa acordam managementului de talente. Suntem in mod constant in cautarea celor mai buni candidati de pe piata, avand dorinta de a spori diversitatea echipei noastre si de a le oferi angajatilor o varietate de oportunitati de dezvoltare. Un alt pilon important pe baza caruia vom continua sa ne bazam activitatea este Securitatea si Sanatatea in munca, dezvoltand programe cu scopul de a asigura un mediu de lucru sigur pentru oamenii nostri, atat angajati, cat si pentru parteneri si contractori", a mai spus Horia Adrian.
Totodata, Holcim Romania isi continua angajamentul de dezvoltare durabila, inclus in Planul 2030, acesta fiind axat pe reducerea emisiilor de CO2 si a cantitatii de apa folosita in procesul de productie, pe sprijinirea comunitatilor locale din zonele in care isi desfasoara activitatea si pe promovarea economiei circulare, prin folosirea combustibililor alternativi ca sursa de energie.
***
Holcim (Romania) SA activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii si detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 13 statii ecologice de betoane, trei de agregate, doua de lianti speciali si trei terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Compania are aproximativ 800 angajati in Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter