RO EN
The cart is empty

CRH: Crestere de peste 5% a vanzarilor de ciment in Romania, in 2019

Producatorul irlandez de materiale de constructii CRH a raportat o crestere de peste 5% a vanzarilor cantitative de ciment din Romania, potrivit datelor grupului. De asemenea, raportul anual mai indica majorari de peste 5% si la nivelul preturilor de comercializare a cimentului, dar si o evolutie importanta a vanzarilor de betoane.
"In Romania, rezultatele din 2019 au foste peste cele din 2018, datorita atat majorarilor de preturi, cat si volumelor mai mari de ciment si beton comercializate", se arata in raport.
Rezultate anuale pozitive au fost raportate si de celelalte subsidiare CRH din Europa de Est, cu precadere in Polonia si Serbia.
La nivelul intregii divizii de materiale de constructii din Europa (Europe Materials) - ce include si activitatea subsidiarelor din Romania, CRH a inregistrat, anul trecut, vanzari totale de peste 8 miliarde euro, in crestere cu 6% fata de nivelul din 2018. Profitul operational (EBITDA) al diviziei s-a plasat la 936 milioane de euro (+15%).
Divizia de materiale de constructii de pe continentul american (Americas Materials) a raportat vanzari de 8,95 miliarde euro (+16%), iar cea de produse pentru cladiri (Building Products), un rulaj de 6,25 miliarde euro (0%) - fara aportul operatiunilor de distributie din sase tari europene, cesionate in a doua jumatate a anului trecut.
La nivel de grup, vanzarile totale inregistrate de CRH in 2019 au cumulat 28,3 miliarde euro, in crestere cu 6% fata de 2018. 
In Romania, CRH detine, prin CRH Ciment, fabrici de ciment la Medgidia si la Hoghiz, o statie de macinare la Targu Jiu, precum si o retea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate si statii de betoane pe intreg teritoriul tarii. De asemenea, compania controleaza si producatorii de materiale pentru constructii Elpreco si Ferrobeton.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter