RO EN
The cart is empty

CRH: Crestere de 2,5% a vanzarilor din primele patru luni ale anului

Afacerile grupului irlandez CRH, activ in Romania prin intermediul producatorilor de materiale pentru constructii Elpreco Craiova si Ferrobeton - Prahova, au consemnat o crestere de 2,5% in primele patru luni din 2015, fata de aceeasi perioada din 2014, estimarile pentru semestrul intai vizand o evolutie similara. In 2014, CRH a raportat afaceri totale de 18,9 miliarde euro, in crestere cu 5% fata de nivelul anului anterior.
La nivel national, prin intermediul Elpreco si Ferrobeton, CRH a realizat vanzari cumulate de 121,25 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), in crestere cu 18,5% fata de nivelul insumat de 102,3 milioane de lei (23,5 milioane de euro), realizat in 2013. Potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, producatorul de elemente prefabricate din beton Elpreco a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 95,15 milioane de lei (21,2 milioane de euro), in crestere cu 6,1% fata de nivelul anului anterior, lucrand, in medie, cu 400 de angajati. In acelasi interval, Ferrobeton, companie ce detine o unitate de productie a elementelor prefabricate din beton cu o capacitate de 2.200 mc/ luna, amplasata langa Ploiesti, a raportat o cifra de afaceri de 5,8 milioane de euro in 2014, in crestere cu 68,3% fata de nivelul anului anterior, lucrand, in medie, cu 70 de angajati. Pentru 2015, conducerea companiei vizeaza mentinerea sau chiar depasirea nivelului din 2014 al vanzarilor. Anul trecut, producatorul a livrat 14.000 mc de elemente prefabricate, printre lucrarile de referinta aflandu-se structurile furnizate pe santierul centrului comercial Mega Mall, inaugurat recent in cartierul Pantelimon din Bucuresti, precum si la pasajul Mihai Bravu, din Capitala. Ferrobeton este activa pe piata locala din anul 2008, cand a inaugurat fabrica din judetul Prahova, in urma unei investitii de 12 milioane de euro. In 2010, compania a fuzionat cu Ergon Concrete International, combinand executia de prefabricate (proiectare, productie, transport, montaj) cu cea de beton monolit (proiectare si executie).
Evolutia optima a vanzarilor din Romania este confirmata, inca o data, de conducerea CRH, in raportul financiar anual al grupului mentionandu-se faptul ca "vanzarile si profitul operational au crescut in 2014 la nivelul operatiunilor cu prefabricate din beton din Romania, Ungaria si Slovacia, ca rezultat al activitatii imbunatatite".
Operatiunile din Europa de Est genereaza 45% din profitul operational al companiei irlandeze, diferenta de 55% fiind determinata de operatiunile din tarile vestice ale continentului.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter