RO EN
The cart is empty

CONSILIUL CONCURENTEI a declansat o ancheta sectoriala pe piata de ciment

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o ancheta sectoriala pe piata producerii si comercializarii cimentului din Romania, in cadrul careia va analiza structura si mecanismele de functionare a sectorului si, de asemenea, va urmari identificarea posibilelor probleme de natura concurentiala.
"In masura in care sunt identificate disfunctionalitati, CC va emite recomandari pentru dezvoltarea pietei si a concurentei sau, daca este cazul, poate declansa investigatii privind posibila incalcare a legii. In cadrul raportului privind concurenta in sectoare-cheie, Consiliul analizeaza principalele sectoare ale economiei prin intermediul Indicelui Agregat de Presiune Concurentiala (IAPC). Din acest punct de vedere, in perioada 2013 - 2015, piata producerii si comercializarii cimentului s-a situat pe ultimul loc, avand cea mai redusa presiune concurentiala dintre cele 21 de industrii analizate", se arata intr-un comunicat oficial al Consiliului Concurentei.
Conform legii, autoritatea poate efectua, din proprie initiativa, investigatii privind un anumit sector economic atunci cand rigiditatea preturilor sau alte imprejurari sugereaza posibilitatea restrangerii sau denaturarii concurentei pe piata. Acest tip de instrument este utilizat atat de Comisia Europeana, cat si de alte autoritati nationale de concurenta, si nu vizeaza in mod direct incalcari ale legislatiei. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter