RO EN
The cart is empty

CARPATCEMENT: Continuare a programului de investitii si consolidare a afacerilor

Incepand din data de 17 ianuarie 2013, Florian Aldea, directorul general al producatorului de ciment Carpatcement Holding SA, a fost numit si in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, pentru un mandat de 4 ani. Managerul a preluat mandatul de la Mihai Rohan, care a detinut aceasta functie in ultimii 6 ani. "Numirea lui Florian Aldea vine intr-un moment caracterizat de rezultate optime, precum: recunoasterea calitatii si dobandirea titlului de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, castigarea premiului pentru folosirea energiei alternative in cadrul competitiei «CSR Black Sea Awards», previzionarea unor rezultate in linie cu obiectivele propuse in anul 2012 si, nu in ultimul rand, continuarea programului de investitii in Romania", se arata intr-un comunicat oficial al companiei.
Dupa inaugurarea, la finele lunii decembrie 2012, a noii statii de betoane din localitatea Santanei (judetul Hunedoara) prin divizia Carpat Beton, conducerea companiei are in vedere continuarea investitiilor pe plan local. "Decizia de a investi in statia de la Deva a fost luata in urma unei analize ce a evidentiat necesitatea amplificarii integrarii pe verticala in aceasta zona, pentru a oferi servicii mai bune clientilor si pentru a continua politica de dezvoltare si consolidare a operatiunilor pe piata din Romania. Cu aceasta noua statie de betoane se consolideaza pozitia Carpat Beton pe piata de constructii din zona de vest a Romaniei", a declarat Florian Aldea. Compania mai detine, in regiune, o fabrica de ciment la Chiscadaga si o cariera de agregate, la Branisca.
 
Imbunatatire a rezultatelor anuale, in contextul unei scaderi cantitative a vanzarilor
Potrivit datelor Carpatcement, rezultatele financiare consemnate in 2012 s-au situat la nivelul propus initial. "Datorita disciplinei in privinta costurilor si optimizarii acestora, rezultatele au fost imbunatatite in conditiile in care volumele de vanzari au scazut. Reducerea anuala a cantitatilor livrate a fost cauzata in principal de conditiile meteorologice extreme de la inceputul anului 2012. Totusi, in contextul cererii si ofertei de pe piata, datorita mixului de produse, a integrarii pe verticala, precum si a echilibrului dat de raportul calitate-pret, a fost obtinuta, de asemenea, si o imbunatatire a nivelului veniturilor", se mai arata in documentul citat. Referitor la piata locala de ciment, Florian Aldea este de parere ca aceasta va stagna in 2013.
Cu investitii ce depasesc 450 milioane de euro, grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. Compania este prezenta in tara noastra din 1998, in calitate de producator de ciment, betoane si de agregate prin intermediul companiilor Carpatcement Holding (ce detine trei fabrici de ciment), Carpat Beton (cu 19 statii de betoane) si Carpat Agregate (ce gestioneaza activitatea a 14 cariere si exploatari de balast). Informatii suplimentare, la www.carpatcement.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter