RO EN
The cart is empty

ASSA ABLOY: Alocare de 1.000 euro pentru sisteme smart de securitate a locuintelor

Assa Abloy Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume si reprezentantul brandului Yale pe plan local, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, estimeaza ca romanii intersati de produse smart home aloca aproximativ 1.000 de euro pentru achizitia unui sistem destinat securitatii locuintei.
"Cand vine vorba de transformarea casei in una inteligenta, romanii sunt interesati preponderent de asigurarea unei sigurante sporite, monitorizare si control de la distanta, dar si de sisteme de automatizare cu functii inteligente si o instalare cat mai intuitiva a acestora. Astfel, cea mai mare parte a celor care se indreapta catre astfel de produse aleg incuietori, camere de supraveghere si alarme inteligente", a declarat Florin Tihulca, Managing Director Assa Abloy Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, datele Assa Abloy Romania arata ca romanii aloca un buget cuprins intre 1.000 si 1.300 euro pentru achizitia unui solutii de securitate inteligente a locuintei. Dintre acestia, 45% sunt familisti, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, de cele mai multe ori parinti preocupati de siguranta si convenienta. 30% dintre romanii care achizitioneaza sisteme smart de securitate au intre 45 si 64 de ani, sunt interesati de tehnologie si au un stil de viata modern. Un ultim segment, de 25% dintre cumparatori, este reprezentat de tineri intre 25 si 34 de ani, necasatoriti, cu un stil de viata modern si care isi doresc adoptarea imediata a noilor aparitii tehnologice.
"Mare parte a clientilor nostri sunt familiarizati cu shoppingul online, detin notiuni despre produsele smart home, iar unii au deja un produs inteligent acasa si isi doresc o completare pentru a crea un ecosistem", a subliniat Florin Tihulca.
Reprezentantul companiei a mai adaugat ca, de cele mai multe ori, clientii smart home urmaresc site-uri, bloguri sau grupuri de profil pe canalele social media de unde afla despre noutati si experientele practice ale altor persoane cu diferite produse smart. Aleg apoi magazinele online sau site-ul producatorului pentru a se documenta, dupa care fie decid sa contacteze fabricantul pentru a cere suport in aleagerea solutiei potrivite, fie cumpara direct.
 
Peste 10% dintre romani detin cel putin un produs smart home
Potrivit lui Florin Tihulca, interesul romanilor este tot mai mare atunci cand vine vorba de achizitia de produse smart home de ultima generatie, mai ales in contextul dezvoltarii pietei imobiliare rezidentiale in marile orase. Astfel, daca in 2019 procentul romanilor care detineau cel putin un produs smart home era de 7,9%, acesta a ajuns cel mai probabil astazi la circa 10,5%.
De asemenea, conform studiilor realizate de Yale, brand din portofoliul Assa Abloy, majoritatea clientilor au trecut deja de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare si cerere a produselor smart home, tari precum Marea Britanie, Germania si Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.
O alta analiza Yale arata ca, in urmatorii trei ani, tot mai multe locuinte din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea sigurantei. Astfel, previziunile arata ca, in 2023, circa 6 milioane din locuintele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, in timp ce in Germania numarul va ajunge la 5 milioane - in crestere cu 150% fata de 2018, iar in Franta la 3,7 milioane.
 
Cum trebuie ales un sistem inteligent pentru siguranta locuintei
Conform analizelor Assa Abloy Romania, cele mai intalnite sisteme smart pentru locuinte sunt compuse din camere de supraveghere, alarma si incuietoare inteligenta. Specialistii companiei recomanda pentru a securiza accesul in locuinta incuietoarele inteligente alaturi de o camera de supraveghere WiFi pentru exterior cu reflector sau kit CCTV. In ceea ce priveste securizarea interiorului locuintei, sistemul ar consta din alarma inteligenta cu senzori de miscare si minimum o camera WiFi de monitorizare. De asemenea, pentru asigurarea securitatii in exteriorul casei, Assa Abloy Romania recomanda instalarea unui kit de camere de supraveghere CCTV cat si integrarea cu asistenti de voce precum Amazon Alexa si cu luminile Philips Hue.
"La selectia unui produs smart, doritorii trebuie sa verifice cu atentie profilul producatorului, expertiza acestuia, certificarea calitativa a produselor, perioada de garantie oferita cat si calitatea suportului tehnic pre- si post vanzare si de service. La Yale avem 180 de ani experienta in domeniul securitatii, toate produsele noastre sunt testate din punct de vedere al calitatii si performantei printr-un proces etapizat riguros la cele mai inalte standarde internationale din domeniul securitatii", a mai spus Florin Tihulca.
Acesta a subliniat ca, atunci cand vine vorba de camerele de supraveghere, gama Yale cuprinde mai multe tipuri: camere WiFi pentru interior, camere WiFi pentru exterior cu reflector si sirena si kituri de camere CCTV. Toate acestea se conecteaza la Internet si permit controlul de la distanta prin aplicatia mobila Yale View.
De asemenea, alarma inteligenta Yale Sync cu conectivitate WiFI aminteste utilizatorului sa fie armata la plecarea de acasa si ofera functii de protejare completa sau partiala a locuintei prin aplicatia mobila. Aceasta, poate fi integrata cu asistentul de voce Amazon Alexa si luminile colorate Philips Hue, care se activeaza instant atunci cand detecteaza o prezenta straina in apropierea locuintei si trimite notificari in timp real pe masura depistarii unui incident.
Incuietoarea inteligenta Yale Linus® permite incuierea si descuierea automata a usii, control de la distanta prin smartphone, generarea de chei virtuale pentru oaspeti si integrarea cu asistenti de voce de top, oferind notificari in timp real.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter