RO EN
The cart is empty

Pompele de caldura ELCO pentru spatii comerciale si rezidentiale, in Romania

ELCO, brandul german de solutii de incalzire comerciale, parte din portofoliul Ariston Group, a lansat pe piata din Romania gama de pompe de caldura comerciale AEROTOP® M si AEROTOP® L, care utilizeaza aerul inconjurator ca sursa de energie, fiind o solutie sustenabila in cadrul unui sistem de incalzire, inclusa in clasa energetica A++. 
Pompele de caldura reprezinta o solutie extrem de eficienta de incalzire si racire si poate fi implementata cu succes in proiectele de cladiri rezidentiale, comerciale si industriale, oferind proprietarilor si dezvoltatorilor reducerea consumului de energie si control mai mare asupra costurilor de operare. De altfel, pompele de caldura comerciale ELCO sunt disponibile acum in Romania, in urma succesului pe care Ariston l-a inregistrat cu pompele de caldura pentru uz rezidential.
"Cererea pentru tehnologie de incalzire durabila si eficienta nu a fost niciodata mai mare ca acum. Colaboram cu dezvoltatori, consultanti si antreprenori pentru a evalua cat mai bine posibilitatile de economisire a costurilor si suntem increzatori ca vom ajuta multi clienti sa obtina costuri reduse cu gama noastra de pompe de caldura", a declarat Daniel Buhazi, director comercial, divizia ELCO Heating Solutions. 
 
Produse eficiente si cu impact redus asupra mediului
AEROTOP® M si AEROTOP® L sunt pompe de caldura aer-apa, reversibile (ofera incalzire si racire) si functioneaza cu agent frigorific R32, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului, cu un potential de incalzire globala (GWP) cu 70% mai mic, comparativ cu R410A.  De asemenea, produsele sunt echipate cu o gama larga de accesorii suplimentare, inclusiv o pompa cu invertor, suporturi anti-vibratii si un filtru de apa, iar schimbatorul de caldura de pe AEROTOP® L este prevazut cu un strat anticoroziv, un element important pentru proiectele implementate in zone cu umiditate ridicata. 
Pompele de caldura ELCO pot fi utilizate individual (cu puteri cuprinse intre 24kW si 88kW), in cascada (cu puteri de pana la 1,4MW) sau intr-un sistem hibrid, care este format din pompa de caldura plus cazan ELCO.
"Pompele de caldura AEROTOP® L, spre exemplu, ofera o solutie completa pentru diverse nevoi de incalzire si racire. In toate modurile de functionare, intervalele largi de operare sunt garantate atat din punct de vedere al temperaturii aerului exterior, cat si temperaturii apei calde menajere, la instalarea impreuna cu un cazan ELCO", a subliniat Daniel Buhazi. 
Astfel, pot fi interconectate hidraulic pana la 4 pompe de caldura ELCO, iar in cadrul unei retele pot fi instalate pana la 16 unitati. De asemenea, pot fi conectate intre ele modele cu niveluri de performanta diferite, ceea ce combina nu numai punctele forte ale modulelor individuale, ci si avantajele intregii retele de sistem, oferind eficienta si fiabilitate sporita, manipulare si instalare simplificate, intretinere rapida si simpla, scalabilitate.
 
Functionare extinsa si silentioasa
Pompele de caldura AEROTOP® L ofera o solutie completa pentru diferite nevoi de incalzire si racire. In toate modurile de functionare, sunt garantate intervale extinse de functionare, atat in ceea ce priveste temperatura aerului exterior, cat si temperatura apei de alimentare. Compresorul si schimbatoarele de caldura sunt dimensionate doar pentru a garanta cele mai bune performante. Constructia pompei de caldura AEROTOP®, pe langa faptul ca sporeste eficienta unitatii, reduce la minimum nivelul de zgomot, facand-o deosebit de silentioasa. In plus, toate modelele dispun de modurile „Silent” (silentios) si „Super Silent” (super silentios), in timp ce kiturile anti-vibratii sunt furnizate in modulul standard.
 
Solutii eficiente pentru sisteme hibride si economii la consumul de energie
Pompele AEROTOP® pot fi combinate cu centrale termice in condensare pe gaz, foarte eficiente, fiind realizata astfel cea mai buna solutie hibrida pentru incalzire, racire si prepararea de apa calda menajera. De asemenea, utilizarea acestora in modul ECO permite cele mai mari economii de energie, cu pastrarea nivelului ridicat de confort, de incalzire sau racire. Cu aceasta functie pot fi definite perioadele de utilizare principale si secundare pentru functionarea zilnica, respectiv o perioada in care trebuie asigurat confort maxim (in timpul zilei) si o perioada in care se opteaza pentru economisirea de energie (in timpul noptii).  
 
 
Numeroasele avantaje pe care le aduc pompele de caldura au determinat mai multe state europene sa adopte politici pentru a atenua obstacolele financiare si informationale legate de implementarea  pompelor de caldura industriale. De exemplu, Germania ofera finantare pentru programe de eficienta energetica destinate companiilor, care pot compensa pana la 55% din costul initial al unui proiect care vizeaza instalarea de pompe de caldura, program plafonat la 15 milioane EUR/proiect. Alte tari europene au adoptat initiative comparabile sau ofera sprijin pentru instalarea de pompe de caldura industriale in cadrul programelor nationale de eficienta energetica.
 
Pompele de caldura ELCO raspund nevoii de sustenabilitate si performanta energetica
Lansarea noilor produse ELCO are loc intr-un moment in care piata constructiilor din Romania se aliniaza la politicile europene de sustenabilitate, odata cu intrarea in vigoare a reglementarii tehnice Mc 001-2022, privind metodologia de calcul a performantei energetice a cladirilor. Noua reglementare precizeaza documentele care trebuie prezentate de constructori in diferite faze ale proiectarii sau in vederea receptionarii cladirilor noi (obligatoriu incadrate in categoria NZEB - cladiri cu consum de energie aproape de zero), respectiv a celor existente care se renoveaza. Exigentele tehnice impuse de noua reglementare vor contribui substantial la reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera in domeniul constructiilor, respectiv la cresterea procentului de energie consumata, provenita din surse regenerabile pana in 2030 si decarbonizarea acestui sector pana in 2050.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter