RO EN
The cart is empty

PPG: Cifra de afaceri s-a majorat cu 16% in trimestrul al doilea

Conducerea PPG a observat faptul ca situatia in Europa a ramas nefavorabila pentru mediul de afaceri inclusiv in trimestrul al doilea din 2013, cand au fost consemnate scaderi importante in aproape toate ramurile economice. Totusi, pentru intervalul analizat, compania nord-americana a comunicat o cifra de afaceri de 4,1 miliarde USD, in crestere cu 16% fata de perioada corespunzatoare a anului fiscal precedent. Pe segmentul sistemelor performante de acoperire, vanzarile au cumulat 1,7 miliarde USD (+36%), ca urmare a achizitiilor finalizate in 2012. In ceea ce priveste divizia de sisteme industriale, aceasta a raportat incasari de 1,2 miliarde USD (+13%), cu toate ca, in Europa, performanta a fost nesatisfacatoare. In fine, sectia de finisaje arhitecturale a inregistrat rezultate de 571 milioane USD, ceea ce reprezinta un declin de aproximativ 5%. Pentru trimestrul al treilea, conducerea PPG ramane optimista, bazandu-se pe efectele pozitive asigurate de noua strategie de management al costurilor. De asemenea, se intentioneaza continuarea exploatarii atente a oportunitatilor de extindere a activitatii, pornind de la conditia sporirii eficientei.
 
Pe plan local, vanzarile se mentin la aceeasi cota
In ceea ce priveste sectorul de vitraje arhitecturale, oficialii grupului au aratat ca rezultatele scazute inregistrate au fost cauzate, in mare parte, de contractia cererii pe piata de profil, precum si de impactul negativ generat de inflatie. Alte elemente care au avut o contributie decisiva la aceste diminuari au fost constituite de cresterea costurilor cu transportul si gazele naturale. In ceea ce priveste livrarile de sticla, acestea au avut o valoare de 269 milioane USD, inregistrand o corectie negativa de patru milioane USD in raport cu intervalul aprilie - iunie 2012. De remarcat ca au fost consemnate diminuari cantitative atat pentru divizia de fibra de sticla, cat si pentru cea specializata in fabricarea modelelor float. Conform datelor proprii, PPG ocupa pozitia de lider pe segmentul produselor arhitecturale (care are un volum global de aproximativ 42 miliarde USD), alaturi de Akzo Nobel si Sherwin-Williams. In ceea ce priveste sectorul industrial, grupul nord-american se situeaza pe locul secund dupa Akzo Nobel, pe o piata valorand circa 25 miliarde USD. In Romania, produsele PPG sunt disponibile prin intermediul companiei Trilak Coatings, din Miercurea Ciuc (Harghita), care a anuntat, pentru 2012, o cifra de afaceri de aproximativ 15,3 milioane de lei, in crestere cu 1,3% fata de anul fiscal precedent. Informatii suplimentare, la www.ppg.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter