RO EN
The cart is empty

HENKEL: Diminuare a vanzarilor de adezivi, in 2009

In trimestrul al treilea din 2009, Henkel (Germania), producator international de adezivi pentru constructii a inregistrat, in cadrul acestei divizii, vanzari in valoare de 1,63 miliarde euro, in scadere cu 12,4% fata de aceeasi perioada din 2008. Raportat la noua luni, valoarea veniturilor pe acest segment de activitate s-a diminuat cu 7,1%, de la 5,04 miliarde euro in 2008 la 4,68 miliarde euro in 2009. Rezultatele financiare au fost influentate negativ de scaderea cererii din sectorul constructiilor, care a afectat in mod direct si piata de adezivi. "In intervalul iulie-septembrie 2009 aceasta divizie a evoluat fata de trimestrele anterioare. Vanzarile organice au fost cu 7,6% sub nivelul inregistrat in perioada similara din 2008. Dupa ajustarea realizata in functie de cursul de schimb, declinul a fost de 9,9%. Cu toate acestea, in toate regiunile in care ne desfasuram activitatea scaderea a fost mai moderata fata de primele doua trimestre ale anului. Regiuni precum America Latina, Africa si Orientul Mijlociu au raportat cresteri usoare", a declarat Kasper Rorsted, presedinte al consiliului director al Henkel. Activitatea din Europa a fost marcata, in intervalul analizat, de o reorganizare a operatiunilor, in vederea reducerii cheltuielilor si a costurilor de productie. Pentru perioada urmatoare, in contextul mentinerii unui climat economic dificil, Henkel vizeaza cresterea cotei de piata pe segmentul de adezivi. La nivel de grup, in trimestrul al treilea al anului trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 3,48 miliarde euro, cu 7,3% mai putin fata de acelasi interval din 2008, iar in primele noua luni nivelul afacerilor a fost de 10,22 miliarde euro, in scadere cu 4,8% fata de perioada corespondenta din anul precedent.
Henkel produce adezivi marcile Ceresit si Thomsit si in Romania, unde este prezenta inca din anul 1994. Compania beneficiaza de doua unitati de productie in Bucuresti (cartierul Pantelimon) si in judetul Cluj (la Campia Turzii), avand o capacitate totala de peste 400.000 de tone pe an. Pe piata autohtona de adezivi s-a inregistrat o scadere de 30% in 2009 fata de anul anterior. Informatii suplimentare, la www.henkel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter