RO EN
The cart is empty

PIPELIFE: Solutii de management al apei, adaptate provocarilor climatice

Pipelife Romania, subsidiara locala a grupului Pipelife - lider global in productia de sisteme de tevi din material plastic, cu prezenta in 24 de tari, a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 44,6 milioane de lei. Pentru 2023, conducerea companiei estimeaza mentinerea unui nivel similar al vanzarilor, avand in vedere proiectele aflate in derulare si perspectivele de pe piata lucrarilor de infrastructura de alimentare cu apa si de canalizare.
Printre proiectele de referinta la care Pipelife Romania a participat in ultima perioada, prin furnizarea de solutii si know-how, se afla mai multe proiecte de bazine de retentie si/sau infiltrare a apei pentru doua hipermarketuri de renume, in mai multe locatii. In cadrul POIM Vrancea, compania a livrat mii de camine de vizitare realizate din polipropilena tip PRO. Pentru drumul Expres Oradea - Autostrada Transilvania, Pipelife a livrat conducta din polipropilena Pragma, DN1000, SN12, iar pentru Industrial Park 2 Stefanestii de Jos a realizat reteaua de canalizare cu conducte de polipropilena tip Pragma. De asemenea, compania a lucrat la extinderea CTPark Bucharest West, unde a furnizat tot conducte de polipropilena tip Pragma.
Interviu cu Klári Bocskai, General Manager Pipelife Romania si specialist cu o experienta profesionala de peste 17 ani pe piata de tubulatura din material plastic, in cadrul Pipelife.
 
- Ce obiective aveti in acest an, referitoare la extindere a activitatii, productiei, investitii etc.?
- Avand in vedere schimbarile climatice, insotite de fenomene meteo extreme, cum sunt seceta, pe de o parte, si ploile abundente, pe de alta parte, care au devenit o problema generala si care necesita o rezolvare rapida, Pipelife vine cu o serie de solutii la aceste provocari prin sistemele oferite pentru managementul apei.
Astfel, oferim bazine de infiltrare si de retentie, sisteme de drenaj prin vacuum al apelor reziduale si al apelor meteorice de pe acoperisuri, sisteme de irigatii prin picurare, sisteme complete de canalizare realizate din polipropilena, sisteme de drenaj etc. Exemple concrete ar fi: montarea bazinelor de infiltrare prin care se elimina riscul de inundatii in zonele unde sunt amplasate; realizarea bazinelor de retentie in care se poate stoca apa si reutiliza pentru irigatii sau pentru stingerea incendiilor, sistemele de irigatii prin picurare care ajuta la optimizarea consumului de apa prin directionarea acesteia direct la radacina plantei etc.
 
 
- La ce proiecte majore ati lucrat in acest an?
- Pipelife Romania este un furnizor de incredere in cadrul proiectului "Extindere centru logistic CLJ104c", unde antreprenorul general este Reif Infra. In cadrul acestui proiect, Pipelife Romania s-a ocupat de furnizarea sistemului de drenaj, contribuind astfel la implementarea unei infrastructuri solide si eficiente in ceea ce priveste gestionarea apelor pluviale. Produsele livrate pentru sistemul de drenaj includ conducte corugate din polipropilena pentru drenaj, avand o clasa de rezistenta SN8 si un diametru nominal/exterior de 315 mm, conform specificatiilor tipului Pragma. Aceste conducte sunt proiectate pentru a asigura o evacuare eficienta si sigura a apelor pluviale, prevenind astfel posibilele inundatii sau deteriorari ale infrastructurii. In plus, Pipelife Romania a furnizat si camine injectate din polipropilena pentru inspectie, avand un diametru nominal de 630 mm, conform tipului Pro. Acestea sunt esentiale pentru monitorizarea si inspectia sistemului de drenaj, asigurand accesul facil pentru mentenanta si curatare. Prin intermediul produselor de inalta calitate si al solutiilor eficiente in ceea ce priveste drenajul, Pipelife a contribuit la dezvoltarea unui sistem durabil si performant de gestionare a apelor pluviale in cadrul proiectului "Extindere centru logistic CLJ104c", consolidand astfel infrastructura logistica in zona respectiva si contribuind la dezvoltarea urbana sustenabila.
De asemenea, in cadrul proiectului "Modernizare transport electric Soseaua Baldovinesti" din judetul Galati, firma de constructii Tancrad a selectat Pipelife Romania ca furnizor pentru realizarea retelei de canalizare pluviala de pe soseaua Baldovinesti. Pentru a implementa proiectul, am furnizat o gama variata de produse, precum 1.000 de metri de conducta corugata din polipropilena (PP) cu diametrul nominal/interior de 800 mm, clasa de rezistenta SN10, tipul Pragma. De asemenea, am livrat si 30 de metri de conducta corugata din PP cu diametrul nominal/interior de 1.000 mm, clasa de rezistenta SN10, tot tipul Pragma. Pentru a asigura conexiunile adecvate, am furnizat sei de racord care au fost montate direct pe colector, facilitand astfel legatura cu reteaua existenta. De asemenea, au fost furnizate piese de racord specifice, care au fost integrate in bazele caminelor.
 
 
- Care sunt provocarile majore pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Provocarile majore in activitatea noastra au aparut ca urmare a mai multor factori: razboiul din vecinatate, cresterea preturilor la energie si la materii prime, absorbtia slaba a fondurilor europene pentru proiectele de apa si canal si, nu in ultimul rand, scaderea investitiilor in domeniul privat, pe segmentul proiectelor rezidentiale. Insa ne mandrim cu o echipa devotata si experimentata, scopul nostru fiind sa avem proiecte duse la bun sfarsit, oferind materiale si solutii de calitate si contribuind, astfel, la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor.
 
- Cum integrati in productie materialele reciclate si ce obiective aveti stabilite in planul sustenabilitatii si eficientei energetice?
- Pipelife face un efort constant pentru o dezvoltare sustenabila folosind diferite surse de energie regenerabila, colectand deseuri de mase plastice, reciclandu-le pana la atingerea unor proprietati de inalta calitate si folosind materie prima reciclata pentru diferite produse.
Prin furnizarea de produse de calitate superioara, cu o durata de viata estimata cuprinsa intre 50 si 100 de ani, Pipelife economiseste resurse si reduce la minimum emisiile si materialele plastice din depozitele de deseuri.
In alta ordine de idei, pana in prezent, grupul Pipelife a evaluat, stabilit si implementat planuri de actiune de biodiversitate la 70% dintre fabrici, urmand ca pana la sfarsitul anului sa ajungem la 100%. Programul pentru biodiversitate acopera o arie larga - de la cresterea prezentei speciilor de plante native pana la practici de gestionare a apei si de la conservarea sanatatii solului pana la implicarea angajatilor si comunitatilor locale in campanii si initiative de constientizare.
In calitate de producator de top al solutiilor si sistemelor de conducte, Pipelife considera ca este responsabilitatea sa de a continua eforturile in vederea minimizarii resurselor folosite, preocupandu-se in mod constant de optimizarea produselor si proceselor. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter