RO EN
The cart is empty

HOVAL isi consolideaza pozitia pe piata locala de HVAC

Bazata pe solutii de sisteme de incalzire, ventilatie sau integrate, cifra de afaceri a companiei Hoval Romania, filiala autohtona a producatorului de echipamente HVAC Hoval - Liechtenstein, a inregistrat o crestere de circa 60% in 2014, fata de nivelul anului anterior. "Am avut proiecte extrem de motivante si potrivite din punct de vedere tehnic solutiilor noastre, care au avut ca scop realizarea unor sisteme de producere si distributie a energiei temice cu eficienta maxima, la costuri extrem de reduse si in conditii ecologice foarte stricte. Dintre acestea, se disting: echiparea cu sisteme de ventilatie si climatizare a fabricii Daimler de la Sebes, unde am optat pentru o solutie tehnica pe care am mai aplicat-o in Romania, dar nu la astfel de dimensiuni. De asemenea, o alta lucrare speciala realizata in 2014 a fost cea de la Riviera Cluj-Napoca, unde beneficiarul, arhitectul si antreprenorul general au acceptat o noua solutie, respectiv instalarea unui sistem de producere a energiei termice si a apei calde menajere cu adevarat inovator si performant. Sistemul integrat cuprinde un cazan in condensatie extrem de eficient si un echipament solar foarte bine dimensionat, care corespund tuturor normelor de eficienta energetica si igenico-sanitare, performantele depasind cu mult recomandarile. Alte proiecte importante unde am furnizat echipamente mai sunt: Amvis, The Office, Spitalul Oncogen etc.", a declarat Valeriu Timofan, directorul general al Hoval Romania. Pentru 2015, conducerea companiei si-a propus mentinerea cifrei de afaceri la un nivel similar celui din 2014. "In acest an va fi o competitie si mai mare pe piata, pentru ca reapar proiectele rezidentiale. Anul 2015 este similar perioadei 2005-2006, cand piata de sisteme HVAC si-a inceput traiectoria ascendenta. Va fi un an al repozitionarilor si consolidarilor, o perioada pregatitoare pentru ceea ce va urma in urmatorii trei-patru ani. La nivelul companiei Hoval, ne dorim sa ne consolidam pozitia pe segmentul produselor high-tech, respectiv domeniul cazanelor in condensatie de pardoseala de medie si mare capacitate, precum si cel al sistemelor de ventilatie. Vrem sa dezvoltam sistemele pe care le comercializam, prin utilizarea componentelor care pot duce la cresterea eficientei si la reducerea nivelului de noxe. Suntem, in continuare, interesati de piata de ventilatie industriala", a mai spus directorul general al societatii.
Totodata, printre obiectivele enuntate de Valeriu Timofan pentru 2015, se afla promovarea si consolidarea pozitiei pe piata cazanelor in condensatie, precum si livrarea unor solutii noi pe segmentul echipamentelor de ventilatie, cum ar fi sistemele ce permit recuperarea a peste 80% din energia termica. "Ne mai orientam spre o alta activitate de nisa, respectiv catre centrele de date. Hoval a lansat de mai bine de un an pe piata vest-europeana, sistemul ServeLine de racire adiabatica, destinat climatizarii centrelor de date intr-o formula tehnica ce presupune un consum redus de energie electrica, pe care speram sa-l putem promova si in Romania incepand cu anul 2015. Ajungem la un coeficient de performanta de pana la 12 kW, mai exact putem sa obtinem 12 kW termici dintr-un singur kW electric. Un alt produs destinat cu precadere industriei se numeste ProcessVent si se refera la o instalatie care permite filtrarea aerului inainte ca acesta sa fie evacuat in atmosfera si, in acelasi timp, putem realiza si recuperarea de caldura, pe care sa o redirectionam catre incinta", a precizat directorul general al Hoval Romania.
 
In 2014 s-au vandut maximum 15.000 de centrale in condensatie murale
Potrivit datelor Hoval Romania, anul trecut, pe piata locala s-au comercializat aproximativ 15.000 de centrale murale in condensatie, insa perspectivele pentru perioada urmatoare sunt mai bune, avand in vedere modificarea legislatiei europene in domeniu. "Este posibil sa avem o situatie favorabila pe acest segment prin legislatia care, probabil, va reorienta piata catre sisteme mai eficiente. Nu imi pun prea multe sperante, deoarece in mod cert se vor gasi solutii de compromis in ceea ce priveste tehnologia si pretul", estimeaza Valeriu Timofan. Potrivit managerului, piata totala de HVAC (inclusiv sistemele destinate domeniului industrial si segmentul de climatizare si ventilatie) depaseste 200 milioane de euro pe an.
De asemenea, perspectivele foarte bune pentru perioada urmatoare se datoreaza revigorarii sectorului rezidential, insa se vor mentine problemele legate de comercializarea unor produse ieftine.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter