RO EN
The cart is empty

SVN: Investitii de 250 milioane euro in proiecte noi in Brasov, datorita aeroportului

Brasovul a devenit cea mai mare piata rezidentiala regionala din Romania, dupa regiunea Bucuresti - Ilfov, devansand Timisoara si Cluj - Napoca in primul trimestru din acest an, releva un raport intocmit de compania de consultanta SVN Romania pe baza statisticilor oficiale si a datelor biroului local SVN Romania | Brasov.
Astfel, peste 2.180 de case si apartamente au fost vandute in Brasov in primele trei luni din acest an, comparativ cu circa 2.050 de locuinte in Timis si circa 1.800 de unitati rezidentiale in Cluj, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).
Aproximativ 3.000 de locuinte noi ar putea fi livrate in acest an in Brasov si imprejurimi, potrivit datelor biroului local SVN Romania | Brasov, in usoara scadere fata de anii anteriori, circa 400 dintre acestea tintind segmentul de investitii, fiind destinate exploatarii turistice.
Peste 250 de milioane de euro ar urma sa fie investiti in urmatorii cinci ani in proiecte rezidentiale amplasate in Brasov si imprejurimi, destinate exploatarii turistice, potrivit datelor SVN Romania, la care se vor adauga alte zeci de milioane de euro destinati dezvoltarii de hoteluri si pensiuni.
”Brasovul inregistreaza de cativa ani o dezvoltare semnificativa si estimez ca va fi cel mai dinamic pol de dezvoltare economica din Romania pe termen mediu. Deja vedem investitii de sute de milioane de euro in noi unitati de productie si proiecte logistice si tot mai multe branduri internationale aleg Brasovul pentru investitii in unitati noi de cazare. Deschiderea aeroportului Brasov va avea un impact semnificativ in dezvoltarea economica a orasului cat si a segmentului turistic, Brasovul si Poiana Brasov avand in continuare un potential semnificativ de a atrage noi investitii”, a declarat Ionut Nicolescu (foto), presedinte SVN Romania.
Ultimele date ale Institutului National de Statistica arata ca peste 423.000 de turisti viziteaza si se cazeaza anual in Brasov. Concomitent, la finalul anului 2022 existau 56 de hoteluri in oras, cu un total de peste 6.800 de camere. Acestora li se adauga alte cateva mii de locuri de cazare in diferite unitati de cazare dar si locuinte exploatate in scop turistic, care atrag anual un numar de alte cateva sute de mii de turisti, potrivit estimarilor SVN Romania | Brasov.
”Brasovul se transforma intr-un pol economic major national, fie ca vorbim ca vorbim de investitii in industrie, in sectorul IT&C sau servicii. Orasul a devenit si o destinatie pentru migratia interna, in special din zona de sud a tarii, tendinta care se va amplifica dupa inaugurarea aeroportului, care va oferi acces international fara a mai calatori spre Bucuresti, Sibiu sau Cluj-Napoca. Inregistram o efervescenta pe segmentul comercial al pietei imobiliare, in timp ce segmentul premium al pietei rezidentiale atrage noi investitori, intr-un context in yield-urile potentiale in euro depasesc 10% anual, tinand cont de perioada de exploatare care se intinde pe tot parcursul anului”, afirma Razvan Calita, managing partner SVN Romania | Brasov.
Pretul mediu de tranzactionare al locuintelor amplasate in interiorul orasului este de aproximativ 1.570 de euro, in crestere cu aproximativ sase procente comparativ cu martie 2022.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj - Napoca si Covasna si este consultantul si agentul a peste 15 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti si in tara. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter