RO EN
The cart is empty

GUVERNUL a aprobat trei investitii de interes public de 239 milioane de lei

Guvernul Romaniei a aprobat, in cadrul sedintei de joi, 11 iunie, indicatorii tehnico-economici pentru 3 noi obiective derulate de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA), prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Valoarea totala a investitiilor este de aproximativ 239 milioane de lei si vizeaza consolidarea, restaurarea si refunctionalizarea imobilului fostului Palat Mihail Sturdza din Iasi, reabilitarea si consolidarea Corpului Central al Colegiul National Carol I si Opera Romana din Craiova, precum si extinderea Centrului Social Pastoral "Sfanta Cruce" Caraiman, din Busteni.
 
In cazul fostului Palat Mihail Sturdza este vorba de interventii asupra cladirii care apartine clasei de risc seismic Rs I. In urma finalizarii lucrarilor se are in vedere incadrarea in clasa de risc seismic Rs III. Astfel, se vor executa lucrari de consolidare (interventii la nivelul fundatiilor, planseelor, peretilor si acoperisului), lucrari la nivelul instalatiilor (electrice, sanitare, de stingerea incendiilor etc.), inlocuirea tamplariei (tamplaria sculptata a accesului principal din lemn de stejar si grilaj decorativ din fier forjat va fi restaurata), dar si recompartimentarea partiala a demisolului, parterului, etajului si a mansardei, astfel incat acestea sa raspunda necesitatilor functiunilor propuse. De asemenea, se propune introducerea in cladire a unui ascensor de persoane pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati. Valoarea estimata este de 76,15 milioane de lei, iar beneficiarul final al investitiei va fi Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Durata estimata de realizare este de 36 de luni.
 
Proiectul de reabilitare si consolidare a Corpului Central al Colegiul National Carol I si Opera Romana, din municipiul Craiova, vizeaza reducerea globala a riscurilor de prabusire, cladirea fiind incadrata, in acest moment, in clasa de risc seismic Rs II. Astfel, se urmareste reabilitarea si consolidarea intregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv la nivelul instalatiilor si finisajelor, iar elementele decorative (precum componentele arhitecturale, usile decorative din lemn etc.) vor fi restaurate. In prezent, cladirea se afla in faza avansata de degradare, fiind folosita numai partial. Corpul central, cea mai veche si importanta parte a cladirii, este scoasa din uz din cauza avariilor importante ale structurii de rezistenta, activitatile Colegiului National Carol I desfasurandu-se in corpurile laterale. Valoarea estimata este de 115,52 milioane de lei, iar durata estimata de realizare este de 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activitatii de proiectare.
 
In ceea ce priveste extinderea Centrului Social Pastoral "Sfanta Cruce" Caraiman, din Busteni, se are in vedere realizarea unei noi cladiri care va avea un numar estimat la peste 1.000 de utilizatori si presupune suplimentarea capacitatii actuale de cazare cu 150 de locuri, crearea unei sali de mese cu o capacitate de 250 de persoane, a unor sali pentru workshop-uri/ intalniri dar si spatii pentru biblioteca. Cladirea va putea fi utilizata si de persoane cu dizabilitati, fiind proiectate rampe de acces pentru scaune rulante si lifturi speciale pentru acest tip de utilizatori. Centrul social-pastoral desfasoara activitati culturale, educationale, social-educationale si pastoral-misionare, scopul acestuia fiind sustinerea activitatilor de formare teologica, culturala si sociala a tinerilor, cu precadere a elevilor si studentilor proveniti din medii sociale dezavantajate. Anual sunt cazati peste 600 de copii cu dizabilitati, iar centrul a devenit un reper in sprijinirea copiilor si a adultilor cu nevoi speciale si diferite dizabilitati. De asemenea, anual sunt organizate tabere si excursii de copii si tineri din intreaga tara, centrul asigurand cazarea, masa si instruirea specifica activitatilor pentru peste 4.500 de copii, tineri si studenti. Infrastructura detinuta nu permite, intotdeauna, derularea in bune conditii a activitatilor si este necesara extinderea spatiului. Valoarea estimata este de 47,32 milioane de lei, iar durata estimata de realizare este de 30 de luni.
In perioada urmatoare, CNI va demara procedura de achizitie publica privind contractarea lucrarilor de proiectare si executie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter