RO EN
The cart is empty

GUVERN: Finantare PNRR pentru constructia unui nou sediu pentru Spitalul Gerota

Un nou sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" urmeaza sa fie construit in zona de nord a Capitalei, in apropierea celor doua aeroporturi internationale, Henry Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa. Contractul de finantare prin PNRR a fost semnat, recent, la Bucuresti. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ca este vorba despre o investitie de peste 1,4 miliarde lei, mare parte din bani fiind asigurati prin PNRR, dar si de catre Banca Europeana de Investitii. Potrivit premierului, spitalul va fi unul "dintre cele mai moderne" din Romania.
"Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, vreo 50 de paturi pentru ATI, 10 sali de operatie, 40 de paturi pentru internari de zi. Cu adevarat, unul dintre cele mai ambitioase proiecte si ma bucur mult ca acest lucru va porni din februarie. Termenul in PNRR este unul scurt. Speram ca si constructorii sa faca fata acestei provocari", a transmis Marcel Ciolacu.
Ministrul Alexandru Rafila a precizat ca proiectul este cel mai mare din PNRR in ceea ce priveste finantarea destinata unor spitale si a oferit asigurari ca proiectul va fi realizat la timp, in cei 3 ani alocati pentru proiectare si constructie.
Noul sediul al spitalului se va incadra in performantele energetice mentionate pentru cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero, informeaza Ministerul Afacerilor Interne. Sediul va fi dotat cu 400 de paturi in sectiile medicale pentru spitalizare continua, 40 de paturi pentru spitalizare de zi, 50 de paturi pentru anestezie si terapie intensiva. Totodata, spitalul va fi prevazut cu 15 cabinete si cinci sali de tratament. Va fi dotat, de asemenea, cu un sistem integrat de management al cladirii, care va permite controlul si monitorizarea tuturor subsistemelor din componenta cladirii, inclusiv subsistemul electric, subsistemul de gaze medicale, subsistemul voce-date, subsistemul de securitate si control acces, subsistemul de detectie, alarmare si stingere incendii etc.
In vederea respectarii standardelor NZEB pentru cladiri cu consum de energie aproape de zero, pentru incalzire, cladirea va utiliza apa termala ce va fi extrasa din doua puturi executate la aproximativ 3.000 m, constructia fiind amplasata pe unul dintre cele mai mari bazine de apa termala din Romania.
 
 
Contractul de constructii este in etapa de atribuire
Patru asocieri de companii, avand ca lideri grupul Strabag, societatea Constructii Erbasu si firmele din Turcia CCN Altyapisi YDA IS au depus oferte pentru constructia noului sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota". Contractul are o valoare estimata la 1,55 miliarde lei (circa 315 milioane euro), fara TVA, investitia totala urmand a ajunge la 330 de milioane de euro.
Lista completa a companiilor inscrise la procedura este:
• CCN Altyapi Yatirimlari ve Insaat Anonim Sikreti (lider) - CCN Hastane Hizmetleri ve Isletme Anonim Sikreti, avand ca subcontractanti si terti companiile NKY Architects & Engineers, Popaescu & CO, Minimed Solutions si UTI Construction & Facility Management;
• Strabag (lider) - Ed. Zublin AG - Strabag Poland - Bog'Art, avand ca subcontractanti si terti companiile Kral Medical Solution, Minimed Solutions, Ducos Trading, SB Instal Serv Consult, DZ Medicale, Schindler Romania, Dacorum Grup, Popp & Asociatii Consulting Engineers, Popp & Asociatii, Secunet Project, Elmarom Grup, MC General Construct Alfa, Eckon CEI, Coneco Romania si Reinvent Energy;
• YDA Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi (lider) - Synergy Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile Blue Fire Solutions, Hidro Salt B 92, Terratest Geotehnic, Secunet Project, X-Lab Solutions, Cortech Med,
Transgex, Keydata Bilgi Islem Teknoloji Sistemleri AS, Popp & Asociatii, Square Bau, Master Gaz, Schindler Romania, Addict Engineering, Electrotest, GB Indco, Industrial Cruman si Geosond;
• Constructii Erbasu (lider) - Ness Proiect Europe - Concelex - Terra Gaz Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile Selfconsulting, Sectron Guard, Erbasu Edil Construct SA, Hospital Technical Solutions, North Star Industrial Serv, Schindler Romania, Mars Elektromekanik ve Insaat AS, Medicare Engineering SA, ABC Development Aviation, Innova Integration si Professional Tech Construct Design.
 
 
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, avizati de Executiv in iulie 2022, vor fi construite 3 corpuri de cladire cu regim diferit de inaltime, la care se adauga un imobil independent, pentru spatii tehnice. Corpul C3 dinspre Soseaua Bucuresti Ploiesti, are regim de inaltime S+Ds+P+3E, iar corpul C2, opus fata de axul principal de circulatie, are regim de inaltime S+Ds+P+6E+Eth+heliport. Un al treilea corp C1, cu regim de inaltime S+P+3E etaj este destinat departamentelor de diagnostic si tratament. Un al patrulea corp, Corpul C4, cu regim de inaltime S+P+1E va fi destinat spatiilor tehnice si functiuni conexe.
Spitalul va avea un numar total de 400 paturi pentru spitalizarea continua a pacientilor, 40 de paturi in regim de spitalizare de zi si 50 pentru anestezie si terapie intensiva, precum si o unitate pentru primirea urgentelor (UPU).
Finantarea va fi asigurata din PNRR, termenul de finalizare fiind prevazut, astfel, in 2026.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter