RO EN
The cart is empty

Greenglass investeste 10 milioane euro intr-o fabrica de reciclare a sticlei

Greenglass Recycling, cel mai important reciclator de sticla din Romania, prezent din 2013 in Popesti - Leordeni, Ilfov, investeste 10 milioane de euro intr-o noua fabrica de reciclare a deseurilor de sticla post consum, cat si in modernizarea instalatiilor existente, marindu-si astfel capacitatea de productie la 260,000 tone reciclate/an.
Constructia noii fabrici, care va fi amplasata in proximitatea Municipiului Bucuresti, va incepe in semestrul al doilea al anului 2022 si va intra in functiune in anul 2023. Odata cu noua investitie, pe langa operatiunile de reciclare sticla post consum, noua fabrica va recicla si sticla plana din industria automotive si sticla provenita din constructii si demolari. Se asteapta sa creeze peste 100 de locuri de munca locale in faza de constructie si 90 de roluri permanente odata ce va fi finalizata.
”Compania Greenglass ramane fidela strategiei de a investi in cele mai moderne tehnologii de reciclare si de a trata deseul ca parte componenta a circuitului economic, sticla fiind colectata si transformata 100% in resursa valoroasa. Odata cu finalizarea noii fabrici, Greenglass va avea capacitatea de a recicla toata cantitatea de sticla pe care tara trebuie sa o indeplineasca ca tinta de colectare si reciclare, fiind in acelasi timp si solutia pentru reciclarea materialelor rezultate din Sistemul Garantie – Returnare.
De asemenea, raspundem cererii tot mai mare din partea producatorilor de sticla de a creste ponderea de material reciclat in produsele lor pentru a reduce utilizarea materialelor virgine”, a declarat Marius Costache, Director General Greenglass.
Pentru reciclarea ambalajelor de sticla post-consum, fabrica a investit in instalatii de sortare moderne, optoelectronice, in urma procesarii rezultand granule de sticla cu o puritate a culorii si a materialului extrem de ridicata, de 99,9%.
Totodata, tehnologia pentru reciclarea deseurilor de sticla plana este de ultima generatie, separa si indeparteaza materialele tip contaminati de pe sticla, lucru ce va permite cresterea eficientei in lantul valoric de reciclare si oferi producatorilor materii prime secundare reciclate. Recuperate, materiale vor fi directionate catre diverse sectoare industriale: sub forma de cioburi (cullet) si vor fi folosite in productia de sticla plana.
Ca parte a unei strategii mai ample de dezvoltare a companiei, Greenglass va construi o noua fabrica de reciclare sticla in partea de Centru-Vest a tarii .
”Urmarim crearea unei economii cu adevarat circulare in Romania, atat pentru deseurile de ambalaje de sticla ambalaj, dar si pentru deseurile de sticla provenite din alte fluxuri. Acest model de „bucla inchisa” asigura reintoarcerea materialului in acelasi produs, prin retopire si re-productie, si nu utilizarea sticlei ca material pentru aplicatii inferioare, cum ar fi: rambleierea, umpluturi la drumuri sau utilizarea ca material de constructii.
Prin aceasta pozitionare in zona de Centru-Vest a Romaniei vom avea posibilitatea de a genera valoare in mod responsabil si de a optimiza toate operatiunile ce fac parte din sistemul de colectare si reciclare, insemnand proximitate fata de generatori, costuri logistice mai mici, implicit generare de emisii de CO2 mai putine”, a completat Marius Costache.
Cifrele arata ca la nivel european productia de stica a continuat sa creasca in ultimii ani, ajungand la peste 21,000 de mii tone. Organizatia Europeana a Producatorilor de Sticla (FEVE) confirma ca sticla este mai mult ca niciodata principalul material de ambalare pentru bauturi spirtoase, vinuri si bere si este al doilea material de ambalare de top din Europa in ceea ce priveste volumul.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter