RO EN
The cart is empty

SSAB: Crestere de 35% a vanzarilor in primele sase luni ale anului

Concernul SSAB, din Suedia, unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de otel cu grad sporit de rezistenta, a raportat, pentru primul semestru din 2010, o crestere de 35% a vanzarilor fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, valoarea veniturilor a fost de 19,7 miliarde coroane suedeze (SEK)*. "Piata otelului a inceput sa se redreseze din al doilea trimestru al anului curent, nivelul cererii sporind vizibil. Cele mai semnificative cresteri au fost consemnate in Asia si America de Sud, insa rezultate optime au fost raportate si pe pietele din Europa si in SUA", au mentionat reprezentantii grupului. Potrivit Asociatiei Mondiale a Otelului, cererea pe piata specifica va avea un trend pozitiv si in perioada urmatoare, in timp ce indicatorii disponibili pentru primele sase luni ale anului confirma o sporire de 28% a productiei la nivel global. Previziunile pentru anul in curs anunta o crestere de 15% a domeniului specific, in comparatie cu 2009. In acest context, managerii SSAB estimeaza o stabilizare a activitatii, corelata cu o scadere a preturilor.
Concernul suedez este prezent pe piata din Romania din 2008, cand subsidiara Plannja AB, care a achizitionat distribuitorul propriu local, a fondat compania Plannja SRL. Aceasta a inaugurat, la sfarsitul anului trecut, o unitate de productie a tiglei si profilelor metalice, in localitatea Racaciuni (din judetul Bacau), in urma unei investitii de 2,2 milioane de euro. Fabrica face parte dintr-un program amplu de investitii al Plannja pe plan national, pentru care au fost alocate peste 9 milioane de euro. Informaii suplimentare, la www.ssab.com
* 1 SEK = 0,10 EUR.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter