RO EN
The cart is empty

ARCELORMITTAL: Prima linie de productie a tablei prevopsite din Romania

ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, va deschide la Galati prima unitate de productie a tablei prevopsite din Romania, materia prima pentru fabricatia tiglei metalice. Investitia va deveni operationala la jumatatea anului 2016. Compania continua, astfel, investitiile in tara noastra, in pofida conditiilor dificile de piata. "In timp ce combinatul de la Galati a inregistrat pierderi operationale pe parcursul ultimilor cinci ani, grupul a investit peste 200 milioane de euro de cand a inceput criza. Noua linie de acoperire organica face parte din strategia ArcelorMittal Galati de a-si imbunatati oferta de produse cu repere avand o valoare adaugata mai mare, precum si pentru a-si spori eficienta", a declarat Bruno Ribo, directorul general al companiei.
Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piata interna si va produce benzi intr-o gama variata de dimensiuni, cu acoperire pe una sau ambele fete, de diferite profunzimi, cu finisaje atat lucioase, cat si mate. Potrivit datelor companiei, o astfel de investitie era absolut necesara, avand in vedere cresterea semnificativa a pietei locale de tigla metalica, care a ajuns la o pondere de peste 60% din valoarea totala a sectorului de acoperisuri. De asemenea, noua unitate ii va permite producatorului sa-si diversifice oferta in domeniile de acoperisuri, sisteme de scurgere, panouri termoizolante si pentru racitoare sau frigidere industriale etc.
Totodata, in prezent se realizeaza optimizari si investitii la linia de zincare de la Galati, in scopul de a asigura un substrat de otel de inalta calitate, care va ajunge la linia de acoperire.
 
Continuare a programului de investitii pentru cresterea eficientei energetice
ArcelorMittal Galati a investit peste sapte milioane de euro pentru modernizarea completa a unui set de turbosuflante, in vederea reducerii consumului de energie la Furnalul 5. Turbosuflantele asigura injectarea de aer rece in furnale si sunt esentiale in procesul tehnologic. In urma acestei investitii, compania a redus la jumatate consumul de abur al turbosuflantelor. "Derulam un program amplu de crestere a eficientei energetice pentru societate, iar actuala investitie face parte din acest program, permitandu-ne sa eficientizam imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie. Obiectivul nostru este sa imbunatatim performanta operatiunilor, astfel incat sa ne putem adapta la cerintele clientilor nostri si la realitatile pietei. Vom continua sa investim pentru implementarea tehnologiilor moderne, care sprijina utilizarea mai eficienta si mai productiva a proceselor de productie", a precizat Bruno Ribo. In urma investitiei, setul de turbosuflante consuma doar 32 - 40 de tone de abur pe ora, fata de 70 de tone inainte de modernizare. Prin proiectul "Energize", ArcelorMittal si-a propus reducerea consumului de energie cu 15% in urmatorii cinci ani.
In ultimii 10 ani, compania a investit aproximativ 800 milioane de euro pentru modernizari tehnologice, ale echipamentelor de productie si inlocuirea utilajelor uzate in cadrul combinatului de la Galati.
***
Combinatul de la Galati se desfasoara pe o suprafata de 1.600 de hectare, in prezent compania avand peste 6.500 de angajati. In 2014, compania a produs 1,7 milioane de tone de otel, din care aproximativ 65% a fost livrata la export, in special in Turcia. In 2015 productia combinatului va creste cu 15%, la circa 2,1 milioane de tone, ca urmare a punerii in functiune a investitiilor realizate in 2014.
La nivel de grup, in 2013 ArcelorMittal a inregistrat venituri totale de 79,4 miliarde USD, in contextul in care a produs 91,2 milioane de tone de otel si 58,4 milioane de tone de minereu de fier. Holdingul este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) si la cele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter