RO EN
The cart is empty

BITSoftware: Solutii care contribuie la livrarea la timp a proiectelor de constructii

Livrarea proiectelor de constructie la timp este una dintre cele mai mari presiuni (si provocari) pentru constructori, iar cauzele intarzierilor sunt multe, variate si greu de anticipat sau controlat. Principalii factori perturbatori pornesc de la dificultatile din aprovizionare (legate de costuri, criza de materie prima si termeni de livrare mai mari), factorii legati de vreme si lipsa de personal.
 
Gestionarea proiectelor de constructii cu SocrateERP va ajuta sa economisiti timp
Fara un control in timp real, managerii de proiect pot trai cu o falsa impresie ca totul se desfasoara in limite normale si ca lucrarea progreseaza conform estimarilor. In lipsa acestui control, se pot intampla lucruri nedorite precum intarzieri, pierderi de materiale sau cresterea timpului alocat unei faze sau unei activitati, ceea ce, in definitiv, inseamna pierderi financiare si scaderea profitabilitatii. Iar pe de alta parte, poate influenta in mod negativ satisfactia beneficiarului.
Una dintre cele mai mari frustrari ale managerilor de proiect este provocata de lipsa instrumentelor cu care pot controla desfasurarea proiectelor si cu care pot masura performanta si profitabilitatea lucrarilor pe santier. Cu ajutorul unui instrument precum SocrateERP, orice sef de santier poate gestiona derularea eficienta a lucrarilor de constructii, pastrand o evidenta atat cantitativa, cat si valorica a tuturor fazelor, subfazelor si activitatilor aferente unui proiect. Pe masura derularii lucrarii, cantitatile consumate sunt evidentiate si se pot urmari costurile si profitabilitatea in timp real.
 
SocrateERP pentru optimizarea aprovizionarii cu materiale de constructii. Aprovizionati la timp, in cantitatile necesare si la pretul corect!
SocrateERP ofera o mana de ajutor companiilor de constructii, prin capacitatea de aliniere a contractelor cu aprovizionarea si disponibilitatea stocurilor pentru o derulare eficienta a proiectelor de constructii. Utilizarea solutiei SocrateERP duce la automatizarea acestui proces si la eliminarea sincopelor. Cheia o reprezinta capacitatea de colectare si corelarea datelor si integrarea acestora intr-un flux coerent de la vanzare, aprovizionarea cu materii prime, executia lucrarii si pana la livrarea proiectului catre client.
Pentru fiecare proiect de constructii in parte, se realizeaza un necesar de materiale divizat pe faze, subfaze si activitati, in baza caruia se cauta cele mai bune oferte si se fac comenzi furnizor. In cazul in care faceti aprovizionare la un loc pentru toate santierele si proiectele pe care le aveti in derulare, la momentul receptiei, SocrateERP va permite sa faceti rezervare de materiale pe proiecte, faze si subfaze, astfel incat sa nu puteti utiliza anumite materiale decat pentru proiectul/faza/subfaza alocata in sistem.
 
Optimizarea resurselor umane printr-o mai buna alocare si monitorizare a pontajelor
O problema majora care apare in timpul gestionarii proiectelor de constructii este ca persoanele implicate in proiect primesc uneori sarcini care nu sunt pe masura calificarii lor. Este foarte important ca sefii de santier sa aloce sarcinile personalului cu pregatire in acel domeniu si sa contorizeze cu exactitate numarul de ore efectuate de fiecare muncitor. Cand vorbim despre pontaje, stim preabine ca niciunui muncitor nu ii place sa completeze foile de pontaj. In plus, daca lucreaza pe santiere diferite in aceeasi zi, poate fi destul de greu sa contorizeze numarul corect de ore lucrate pe fiecare santier in parte. Introducerea corecta a pontajelor este insa extrem de necesara pentru a ne asigura ca proiectele sunt gata la timp si in limitele bugetului prevazut.
Cu aplicatia mobila SocratePontaje introducerea corecta a pontajelor pe proiecte, faze si subfaze este mult mai usor de realizat. Managerii pot gestiona pontajul personalului implicat in lucrarile de constructii, dar si a personalului Tesa. Inregistrarea activitatilor derulate de personal sunt determinate de complexitatea proiectului cu evidentierea activitatilor prestate si a timpului de lucru.
In urma introducerii pontajelor, rezulta rapoarte de ore lucrate, atat la nivel de proiect, cat si faza, subfaza sau activitati. Acestea se folosesc ulterior pentru realizarea altor tipuri de rapoarte, un exemplu fiind cel de planificat versus realizat.
 
* Un material de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter