RO EN
The cart is empty

BITSoftware: Gestiune in constructii prin integrarea si automatizarea proceselor cheie

La finalul anului trecut, am avut placerea si onoarea de a participa la Forumul “Criza fortei de munca. Impactul asupra marilor proiecte de infrastructura” organizat de Intact Media Group si moderat de Alessandra Stoicescu.
Ne confruntam, deja de cativa ani, la nivel national cu o criza acuta a fortei de munca, aproape toate sectoarele fiind afectate, dar industria de constructii este, de departe, cel mai greu incercata. Incepand cu acest an, efectele crizei fortei de munca vor deveni inca si mai greu de ignorat, datorita faptului ca mai multe proiecte de infrastructura vor intra in derulare, iar teama este ca nu va mai avea cine sa le execute. Acesta a fost si avertismentul clar exprimat de catre reprezentantii mediului de afaceri prezenti in sala.
Autoritatile au declarat ca au in vedere mai multe masuri pentru stimularea fortei de munca: cursuri de formare profesionala, consiliere si prime de incadrare. Angajatorii sunt si ei incurajati sa faca angajari, in special din randul persoanelor defavorizate si al tinerilor absolventi. Chiar daca Ministrul Muncii si-a anuntat regretul ca mediul de afaceri acceseaza foarte putin din programele de peste un miliard de Euro din fonduri europene pentru angajarea si formarea ucenicilor si a stagiarilor, Presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii a explicat reticenta mediului de afaceri prin faptul ca in trecut au existat probleme cu banii accesati si cu birocratia foarte mare.
Deficitul fortei de munca este cauzat de mai multi factori: migrarea fortei de munca, deficitul de angajati calificati, conditiile grele de munca, caracterul sezonier al joburilor, statutul social, precum si nivelul scazut al salariilor din constructii. Una din propunerile venite de la mediul de afaceri a fost impunerea unor limite minime de salarizare. Este, asadar, iminenta o crestere salariala in domeniul constructiilor, ceea ce va rezolva probabil doar o parte din problema.
Acest deficit, insa, de peste 200.000 de muncitori estimat pentru anul 2018, inseamna ca nevoia de a gestiona si de a controla mult mai eficient resursele va fi din ce in ce mai mare si aici pot interveni solutiile informatice, care sa ofere o mai buna vizibilitate, trasabilitate si o imbunatatire a profitului la nivel de lucrare.
Prin intermediul solutiei SocrateERP, BITSoftware furnizeaza o aplicatie integrata firmelor care activeaza in domeniul constructiilor si ajuta la gestiunea eficienta a tuturor proceselor din companie: achizitii, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariatilor, echipamentelor si utilajelor, maximizand profitul printr-o executie eficienta a fiecarui proiect si prin posibilitatea gestionarii mai multor proiecte cu resurse mai putine, prin integrarea si automatizarea proceselor cheie.
Care sunt beneficiile pe care le aduce SocrateERP pentru constructii?
- Evidenta cantitativ-valorica a tuturor activitatilor, pe proiecte, faze si subfaze
- Controlul costurilor la nivel de proiect
- Gestionarea, urmarirea si planificarea utilizarii echipamentelor si a utilajelor
- Preluarea la timp a pontajelor pe proiecte
- Aprovizionarea la timp cu materialele de constructii necesare pe lucrari
- Rapoarte in timp real in ceea ce priveste profitabilitatea, consumul de materiale, oameni, utilaje si transport
Despre BIT SOFTWARE
Cu peste 23 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 200 de clienti si implementari de succes in peste 25 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si constructii, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter