RO EN
The cart is empty

VGP: Obiective ambitioase pentru dezvoltare si strategia de sustenabilitate

VGP NV, proprietar, manager si dezvoltator european de logistica de inalta calitate si imobiliare semi-industriale, a publicat raportul sau anual, alaturi de raportul de responsabilitate corporativa. Acesta evidentiaza obiectivele si realizarile constante in ceea ce priveste performanta ESG a VGP.
Anul trecut, Grupul VGP a trasat progrese semnificative catre un viitor sustenabil. Din cei 204.3 MWp de energie solara produsi in viitorul apropiat de panourile instalate pe acoperisurile cladirilor sale, 57 MWp sunt operationali si sunt in constructie panouri cu o putere de 75 MWp, datorita carora vor inceta sa fie emise aproximativ 35.000 de tone de dioxid de carbon pe an. Incluzand proiectele dedicate energiei fotovoltaice, portofoliul VGP-ului este acum conform GHG, cu o traiectorie aliniata Acordului de la Paris privind cresterea incalzirii globale cu maxim 1.5°C, pana in 2040. Obiectivele companiei privind domeniile 1, 2 si 3 ale emisiilor de carbon au fost confirmate de initiativa Science Based Targets (SBTi), iar Grupul a obtinut asigurari externe in ceea ce priveste angajamentele sale legate de emisiile directe de carbon.
In plus fata de energia sustenabila, VGP dezvolta conectivitatea si mobilitatea sustenabila cu noi obiective pentru toate parcurile sale care urmeaza sa fie echipate cu incarcare pentru vehicule electrice (EV) si acces la transportul public. Compania a tranzitat la Energia Verde certificata 100% pentru toate birourile VGP, a introdus masuri pentru reducerea emisiilor incorporate, in cadrul parcurilor sale, si a imbunatatit eco-eficienta portofoliului sau de cladiri, printr-un program de renovare.
Dedicata sustinerii comunitatilor, VGP a contribuit cu 3 milioane € si 650 de ore de sprijin comunitar pentru cauzele filantropice locale. De asemenea, a implementat diverse initiative in domeniul biodiversitatii in parcurile sale, in anul 2022, si a crescut cantitatea de teren cu rol biotop in cadrul acestora.
Compania a modernizat standardul de constructie pentru a implementa tehnici de economisire si retentie a apei, cu o serie de depozite care colecteaza 105,000 m³ de apa de ploaie. In cele din urma, VGP s-a concentrat pe imbunatatirea emisiilor de carbon in cadrul lantului sau de aprovizionare, precum si pe etica lantului de aprovizionare, dezvoltand un cod de conduita al furnizorilor, care protejeaza drepturile omului.
Jan Van Geet, CEO al VGP Group, declara: „Suntem foarte mandri sa anuntam realizarile noastre comune in strategia ESG, dedicarea echipei noastre pentru initiativele ESG si impactul pozitiv pe care l-am avut asupra comunitatilor noastre si asupra mediului. Atentia pe care o acordam sustenabilitatii se reflecta in fiecare aspect al operatiunilor noastre si sunt multumit de progresul pe care l-am facut pana acum. Dar nu ne oprim aici. Ne-am angajat sa ne continuam eforturile si sa dezvoltam noi proiecte, care vor avea un impact si mai mare. Privind spre viitor, exploram posibilitatile de a crea o lume mai sustenabila. Impreuna, vom construi mai mult decat logistica de inalta calitate si imobiliare semi-industriale. Vom crea o mostenire de practici ale unei afaceri responsabile si un viitor mai luminos pentru maine.”
Compania isi propune sa vina cu solutii privind gama larga de emisii indirecte de carbon rezultate din activitatile de dezvoltare, consumul de energie al locatarilor, transportul angajatilor si utilizarea birourilor.
Pe langa combaterea schimbarilor climatice, strategia ESG a VGP abordeaza, de asemenea, provocarile de mediu si societale, cum ar fi economia circulara si transportul ecologic, responsabilitatile sociale critice privind diversitatea, incluziunea si bunastarea angajatilor. Compania are o structura eficienta de guvernanta ESG, care acopera toate tarile si include riscurile asociate ESG in cadrul sau de gestionare a riscurilor.
Strategia ESG a VGP se bazeaza pe cinci piloni principali, abordand provocarile si oportunitatile legate de activitatile sale. Compania a utilizat doua abordari complementare, o analiza a materialitatii si o analiza a riscurilor, pentru a identifica si prioritiza probleme importante ale ESG pentru grup, atat din perspectiva partilor interesate interne, cat si a celor externe. Strategia ESG este construita pornind de la concluziile analizei materialitatii si analizei riscurilor ESG. Aceasta abordeaza principalele provocari cu care se confrunta sectorul imobiliar semi-industrial si logistic, cum ar fi trecerea la o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon si o mobilitate sustenabila, integrarea activitatilor de afaceri ale Grupului in cadrul comunitatilor locale si imputernicirea echipelor in ceea ce priveste sustenabilitatea si diversitatea.
Grupul VGP opereaza in saptesprezece tari europene. In total, compania de familie cu sediul in Antwerp, Belgia, opereaza 108 parcuri in Europa.
In plus fata de tehnologia de ultima ora, sustenabilitatea si eficienta energetica sunt parametrii centrali pentru proprietatile comerciale dezvoltate de VGP. Compania se angajeaza sa devina neutra in ceea ce privesc emisiile de carbon pana in 2025 si este de asemenea, implicata in certificarea BREEAM/DGNB si in generarea de energie verde. Ca urmare, 61.2% din portofoliul sau a fost deja certificat, iar capacitatea de generare a energiei verzi a diviziei de energie regenerabila a VGP a ajuns la 131.6 MWp, urmand sa creasca in curand cu inca 72.7 MWp. Fundatia VGP, infiintata in 2019, a identificat deja 36 de proiecte care raspund unor preocupari sociale, conservarea naturii si protectia bunurilor culturale si a primit finantare de 6.6 milioane € din partea VGP pana in prezent.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter