RO EN
The cart is empty

VEOLIA: Peste 60% din populatia lumii considera necesara transformarea ecologica

„Suntem pregatiti sa acceptam schimbarile necesare pentru a face fata provocarilor legate de anomaliile climatice?”
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, Veolia, lider mondial in furnizarea de servicii esentiale (apa, energie si deseuri) si Elabe, companie franceza de cercetare si consultanta, au lansat primul barometru al transformarii ecologice. Acest prim studiu global evalueaza nivelul de acceptabilitate a solutiilor ecologice, analizand, totodata, provocarile si parghiile de actiune pentru accelerarea transformarii.
Cu un esantion reprezentativ, care acopera mai mult de jumatate din populatia mondiala de pe toate cele cinci continente, acest barometru semnaleaza rezultate fara precedent: desi realitatea schimbarilor climatice este incontestabila, directiile de actiune pentru atenuarea acestora sunt inca greu de definit, potrivit respondentilor la sondaj. Majoritatea respondentilor din 25 de tari au declarat ca sunt pregatiti sa progreseze in intelegerea acestor schimbari, dar in anumite conditii.
 
Principalele constatari la nivel mondial:
- 67% din locuitorii lumii sunt siguri de cresterea costurilor ca urmare a consecintelor schimbarii climatice si ale poluarii, devenind astfel mai mari decat investitiile necesare pentru transformarea ecologica;
- 60% din locuitorii lumii sunt pregatiti sa accepte efectele care apar in urma schimbarilor provocate de implementarea masiva a solutiilor ecologice (economice, culturale, sociale) in conditiile unui mediu fizic fara riscuri, avand o distributie echitabila a efortului si utilitatea dovedita a solutiei;
- 56% din locuitorii lumii considera ca nu se vorbeste indeajuns de mult despre solutiile de atenuare a poluarii si a schimbarilor climatice. In multe dintre subiectele abordate in barometru, se constata un consens clar cu privire la solutiile ecologice care au fost testate, existand un nivel ridicat de acceptare pentru aplicarea schimbarilor necesare (fie ca este vorba de initiative legate de energie, de protectia resurselor sau de apa).
In multe dintre subiectele abordate in barometru, se constata un consens clar cu privire la solutiile ecologice care au fost testate, existand un nivel ridicat de acceptare pentru aplicarea schimbarilor necesare (fie ca este vorba de initiative legate de energie, de protectia resurselor sau de apa).
„Acest studiu, primul de acest fel, evidentiaza obstacolele si parghiile de acceptabilitate sociala si economica ale implementarii pe scara larga a solutiilor ecologice. Rezultatele sunt clare: constientizarea problemelor climatice este larg raspandita, iar oamenii din intreaga lume sunt convinsi ca costul inactiunii va fi de fapt mai mare decat costul actiunii. Acestia doresc sa afle mai multe despre solutiile existente si sunt in favoarea implementarii acestora pe scara larga, cu conditia ca acestea sa fie echitabile si eficiente. Aceste rezultate incurajatoare ne dau un mare sentiment de responsabilitate si angajament din partea tuturor: companii, autoritati publice si cetateni, pentru a mobiliza si accelera ecologia solutiilor. Prin urmare, nu mai este posibil sa se amane pentru maine deciziile care trebuie luate astazi”, a declarat Estelle Brachlianoff, CEO Veolia.
„Primul barometru al transformarii ecologice arata ca opinia publica mondiala este convinsa ca in prezent traim sfarsitul unei lumi, dar nu sfarsitul lumii. Departe de a se da batut in fata urgentei climatice si ecologice, indeamna oamenii sa actioneze si sa creada ca avem mai mult de castigat decat de pierdut daca infaptuim transformarea ecologica. In timp ce solutiile pentru reducerea impactului nostru ecologic sunt inca putin dezbatute, acest studiu ne ajuta sa intelegem conditiile de acceptabilitate a acestora pentru a accelera transformarea ecologica”, a completat Bernard Sananès, Presedinte al firmei de cercetare si consultanta Elabe.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter