RO EN
The cart is empty

CC Trust lanseaza in Romania o divizie de business in domeniul energiei inteligente

Activand sub umbrela CC Trust Smart Energy Group, compania si-a asigurat drepturile exclusive in cadrul Uniunii Europene pentru o franciza inovatoare specializata in servicii de optimizare a consumului de energie electrica in cladiri. Intr-un context in care trendul spre "cladiri smart" este evident, cresterea accelerata a preturilor la energie din ultima perioada a intensificat nevoia pentru solutii si servicii care sa duca la reducerea consumului de electricitate.
In prezent, franciza in domeniul eficientei energetice dezvolta cu succes operatiuni in Orientul Mijlociu, avand la activ peste 850 de proiecte finalizate. Serviciile propuse pornesc de la inregistrarea datelor referitoare la consumul de electricitate, realizand analiza, optimizarea si executia programelor de reducere a consumului de energie electrica pentru ansambluri mari de cladiri ce includ edificii guvernamentale, spitale, hoteluri, cladiri mari de birouri, centre comerciale si complexuri rezidentiale. Prin implementarea masurilor inteligente de eficientizare a consumului de electricitate se obtine o reducere a cheltuielilor cu 20 - 40% per cladire, si o crestere simultana a valorii implicite a acesteia.
Pentru lansarea acestei initiative in Europa, CC Trust Group a ales Romania, a 6-a economie a Uniunii Europene. Fondatorul si proprietarul CC Trust Group, Claudio Cisullo este de altfel un investitor cu experienta pe piata din Romania. El este fondatorul si Presedintele Chain IQ Group, furnizor de servicii de achizitii indirecte activ la nivel global, cu peste 250 de angajati in Romania, proprietarul si Presedintele grupului de investitii concentrat pe sectorul imobiliar local, ACC Investments, Presedintele Consiliului de Administratie al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare ”green” din Romania, One United Properties si membru al Board-ului Ringier Holding Group, principala companie media europeana prezenta si la nivel local.
 
Exista o nevoie urgenta pentru eficienta energetica a cladirilor in Uniunea Europeana si in Romania
Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, cladirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global si produc aproape 15% din emisiile directe de CO2, in prezent emisiile generate de cladiri atingand cel mai ridicat nivel din istorie, aproximativ 10 Gigatone (Gt). In consecinta, performanta energetica a cladirilor poate contribui in mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2, cu atat mai mult in contextul deficitului global de resurse energetice si al cresterii vertiginoase a preturilor en-gros la combustibilii lichizi folositi pentru incalzire (kerosen, pacura), la gaze naturale si curent electric, ca urmare a razboiului din Ucraina.
Sectorul constructiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din cladiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.
In ceea ce priveste Romania, sectorul cladirilor acopera aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor si tintelor de eficienta energetica stabilite prin documentele de strategie nationala si europeana, fondul local de cladiri are nevoie de o performanta energetica sporita. Spatiile administratiei publice, cladirile educationale si cele comerciale insumeaza circa 75% din consumul nerezidential de energie, fiecare cu 20-25% din total (arata un studiu Energy Efficiency Group pentru Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice).
Avand in vedere aceste niveluri slabe de eficienta energetica, atat la nivel european cat si local, implementarea rapida de solutii moderne, care si-au dovedit randamentul in eficientizarea consumului de energie, inseamna un pas inainte in decarbonizarea stocului de cladiri, unul dintre obiectivele pe termen lung ale UE, conform Directivei UE 2018/844 privind performanta energetica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter