RO EN
The cart is empty

SIBIU: Strategia Urbana de Dezvoltare si Planul de Mobilitate au fost aprobate

Municipiul Sibiu este primul oras din regiunea Centru care a depasit cea mai importanta etapa in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile dedicate municipiilor resedinta de judet, adica aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana Durabila si a Planului de Mobilitate Urbana de catre ADR Centru. Fara aprobarea acestor documente strategice, administratiile publice locale nu pot depune proiecte in vederea obtinerii de fonduri structurale pe Axa 4 a Programului Operational Regional 2014-2020 care se refera la dezvoltarea urbana durabila a oraselor. Pe acesta axa se vor depune proiecte in domeniul mobilitatii urbane care se inscriu in cerintele Ghidului de finantare. In urmatoarea perioada se va realiza o prioritizare a proiectelor din Planul de Mobilitate si din Strategia de Dezvoltare si se vor depune in acea ordine. De asemenea, pe aceasta axa se pregatesc proiecte de constructie a doua crese in municipiului Sibiu pentru care studiile de fezabilitate sunt deja finalizate si constructia unei noi gradinite in cartierul Resita pentru care urmeaza sa se elaboreze aceasta documentatie.
Pe o alta axa de finantare, Axa prioritara 3, Prioritatea de Investitii, Operatiunea B - Cladiri Publice, Municipiul Sibiu a depus deja spre finantare la ADR CENTRU patru proiecte in valoare totala de 30 milioane lei. Proiectele urmaresc reabilitarea Scolilor Gimnaziale nr. 1, nr. 21 si Radu Selejan, precum si a Liceului Constantin Noica in vederea imbunatatirii eficientei energetice. Doua dintre aceste proiecte, respectiv reabilitarea scolii nr.1 si a Liceului Constantin Noica au trecut de etapa de evaluare si au intrat in etapa de precontractare, urmand ca anul viitor sa inceapa lucrarile efective. Celelalte doua proiecte raman in analiza si verificare, in vederea aprobarii finantarii.
Investitiile in invatamant au o importanta deosebita, motiv pentru care Municipiul Sibiu pregateste si alte proiecte dedicate invatamantului gimnazial, finantabile pe Axa 10.1 privind infrastructura pentru acest. Ghidul de finantare pentru aceasta axa se afla in consultare publica. Proiectele vor viza imbunatatirea infrastructurii educationale si anume extinderea scolii generale Nicolae Iorga, a scolii I.L. Caragiale si a scolii Regele Ferdinand. Pentru extinderea scolii Nicolae Iorga s-a realizat deja studiul de fezabilitate, pe scoala I.L. Caragiale documentatia este in lucru, iar pentru scoala Regele Ferdinand este deja in curs o procedura de achizitie pentru realizarea studiului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter