RO EN
The cart is empty

SATU MARE: 14 milioane euro pentru extinderea Spitalului Judetean de Urgenta

A avut loc semnarea acordului de parteneriat, un document ce sta la baza cooperarii in cadrul unui important proiect in infrastructura din domeniul sanatatii. Acest acord a fost semnat dupa ce in luna iunie 2018, cei 4 parteneri, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare (lider de proiect), Consiliul Judetean Satu Mare, Spitalul Universitar din judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg si Spitalul din Felső-Szabolcs, au castigat proiectul “ROcHUs - Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, in valoare de 13.900.000 de euro.
Obiectivele cele mai importante ale proiectului vizeaza extinderea cladirii principale a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare, dotarea partiala a acestuia cu aparatura medicala, respectiv dotarea cu echipamente medicale a spitalelor partenere din Ungaria si imbunatatirea cooperarii din domeniul medical intre institutiile partenere.
“Acest proiect va aduce importante schimbari in viata Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, iar prin corelare cu alte proiecte derulate de spital vom reusi sa atragem medici noi, sa crestem gradul de performanta al institutiei spitalicesti si vom reduce mult timpii de reactie pe foarte multe sectii importante”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, inainte de semnarea acordului.
Cladirea actuala a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare pastreaza caracteristici de compartimentare si dimensionare din anii 1970. Noul corp de cladire va avea 6 etaje si un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafata desfasurata totala a constructiei de aproximativ 10.500 de metri patrati.
In urma implementarii proiectului se doreste asigurarea unor spatii si conditii adecvate si conforme cerintelor specifice actuale pentru blocul operator si sectia ATI, inclusiv functionalitatile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea sectiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul Vechi in locatia principala a SJU, asigurarea unei locatii adecvate si sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului.
Adrian Marc, managerul Spitalului de Urgenta Satu Mare, a explicat care vor fi etapele viitoare de implementare a proiectului prin care vor fi investiti 11.466.926 de euro in sanatatea satmareana: “Dupa ce va fi finalizat studiul de fezabilitate, el va fi supus entitatii de monitorizare, iar apoi vor incepe demersurile pentru proiectul tehnic si executia cladirii. De la semnarea contractului de executie, timpul minim de realizare a lucrarii este intre 24 si 36 de luni”.
Prin acest proiect, cei doi parteneri maghiari au asigurat un buget total de 2.433.071 de euro.
“Prioritatea noastra este partea de laborator. Dorim sa reinnoim tot ce inseamna aparatura si dispozitive de laborator. Aceasta investitie va aduce o shimbare importanta si in ceea ce priveste ambientul de lucru al personalului medical, un aspect important pentru mentinerea specialistilor in acest domeniu”, a specificat managerul Spitalului din Felső-Szabolcs, Hegyi Henrik.
“Dorim sa cumparam un dispozitiv medical pentru laboratorul de cardiologie interventionala. Speram ca prin achizitia acestui dispozitiv sa reusim scaderea ratei mortalitatii din cauza infarctului miocardic”, a declarat la Satu Mare, Adorján Gusztav, managerul Spitalului Universitar din judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Sursa de finantare a acestui proiect este Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, care asigura o finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala in proportie de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adauga o cofinantare nationala in proportie de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din Romania, iar contributia proprie a partenerilor este de 2%.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter