RO EN
The cart is empty

PMB: Pasajul Unirii va fi reparat, consolidat si modernizat cu 21 de milioane euro

In sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din data de 11 martie 2019, au fost aprobate, prin vot, o serie de proiecte de hotarari ale consiliului ce fac parte din programul de investitii al Municipiului Bucuresti pe anul 2019.
Astfel, la punctul 30 pe ordinea de zi a fost introdus proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti lucrarilor de interventii pentru obiectivul de investitii „Reabilitare-consolidare Pasajul Unirii”. Potrivit documentului, valoarea totala a acestui proiect, inclusiv TVA, este de 97.143.400,80 de lei, iar durata de realizare a investitiei este de doi ani. In raportul de specialitate ce insoteste proiectul se arata ca in 2017 au fost expertizate podurile si pasajele din administrarea Administratiei Strazilor, printre care se afla si Pasajul Unirii. Ca urmare a expertizarii tehnice s-a ajuns la concluzia ca se incadreaza in starea tehnica IV, deci intr-o stare nesatisfacatoare.
„Pentru a asigura conditiile minime de siguranta a circulatiei rutiere sunt necesare lucrari de reabilitare/consolidare a infrastructurii si suprastructurii pasajului (...). Lucrarile de interventie sunt necesare pentru remedierea deficientelor constructive constatate si a degradarilor aparute din infiltratiile din apa freatica, imbatranirii hidroizolatiei, de asemenea infiltratii prin rosturile degradate si prin fisurile aparute”, se mai arata in raportul de specialitate.
Ulterior, printr-o serie de comunicate, dar si prin minuta sedintei CGMB din 11 martie a.c., oficialii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) au dat publicitatii si celelalte acte normative cu privire la o parte din investitiile anului in curs, care au fost aprobate de edilii locali.
Astfel, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici in vederea realizarii Pasajului Suprateran Andronache - Inchidere Inel Median, proiect trecut pe ordinea de zi la propunerea primarului Capitalei, Gabriela Firea. „Pasajul suprateran din zona Andronache face parte din inelul median de circulatie in zona de nord. Proiectul presupune amenajarea carosabilului cu patru benzi de circulatie, trotuare, iluminat public, precum si devierea/mutarea retelelor de utilitati. Odata realizat, pasajul va contribui la fluidizarea circulatiei in zona, cu efecte directe asupra scaderii nivelului de noxe”, a declarat edilul-sef al Capitalei.
Costul total al investitiei este de 42 milioane de euro, din care 26 milioane euro reprezinta cheltuielile aferente lucrarilor de constructii si montaj, iar termenul de finalizare este de 2 ani. Proiectul Nod Andronache-Inchidere Inel Median se afla inscris in programul de investitii al Municipiului Bucuresti pe anul 2019.
Tot la propunerea primarului Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, consilierii din CGMB au aprobat proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un numar de opt pasarele pietonale. Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru si 13 voturi impotriva. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 2 consilieri PNL si un consilier PMP. Impotriva proiectului au votat 13 consilieri USR.
„Cele opt investitii vor aduce beneficii atat pietonilor, cat si soferilor, iar suma totala estimata se ridica la 17,21 milioane de euro. Proiectul va avea drept consecinte directe fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele si cresterea sigurantei pietonilor”, a subliniat Gabriela Firea.
Masurile fac parte din categoria celor de crestere, la nivelul Capitalei, a mobilitatii urbane, iar sumele estimate, pentru fiecare investitie in parte, sunt urmatoarele:
- Sos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane euro)
- Sos. Alexandriei nr. 2 - iesire Bucuresti-Bragadiru (2,06 milioane euro)
- Calea Grivitei - RATB Carpati (2,9 milioane euro)
- Bd. Doamna Ghica - RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane euro)
- Sos. Pipera - sediu Prefectura Pasapoarte (2 milioane euro)
- Sos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane euro)
- Str. Liviu Rebreanu - la Park Lake Mall (2 milioane euro)
- Bd. Iuliu Maniu - la Cora (2,05 milioane euro).
Nu in ultimul rand, tot la propunerea Gabrielei Firea, CGMB a aprobat, in aceeasi sedinta, o serie de proiecte de hotarare privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenti lucrarilor pentru 10 imobile incluse in programul de consolidare a cladirilor cu risc seismic si aflate in diverse stadii de executie. In completare, consilierii generali au aprobat si transmiterea in administrare si gestionarea a 45 de locuinte de necesitate de la Administratia Fondului Imobiliar la Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, locuinte care vor fi utilizate pentru mutarea proprietarilor din imobilele supuse lucrarilor de consolidare.
„Continuam ambitiosul program de consolidare a cladirilor cu risc seismic si in acest sens propunem CGMB, spre aprobare, un numar de zece hotarari referitoare la tot atatea imobile pentru care au fost reactualizati indicatorii tehnico-economici in vederea consolidarii, precum si un proiect de hotarare privind trecerea unui numar de 45 de unitati locative din administrarea Adiministratiei Fondului Imobiliar, in cea a Administratiei pentru Consolidarea Cladirilor cu risc seismic, care sa le utilizeze ca locuinte de necesitate.
Cele 10 imobile incluse in programul de consolidare pentru care s-au actualizat indicatorii tehnico-economici sunt situate la urmatoarele adrese: Strada Stirbei Voda nr. 20, Strada Blanari nr. 2, Strada Blanari nr. 6, Strada Blanari nr. 8, Strada Blanari nr. 10, Strada Biserica Enei nr. 14, Strada Spatarului nr. 36, B-dul Mihail Kogalniceanu nr. 30, Strada Vanatori nr. 17, Strada Franceza nr.30.
In acest moment, in Bucuresti exista 349 de imobile incadrate in clasa I de risc seismic, 361 de imobile incadrate in clasa II de risc seismic si 111 cladiri in clasa III de risc seismic.
Pentru a descarca minuta sedintei integrale a CGMB din 11 martie 2019, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter