RO EN
The cart is empty

MECRMA: Investitiile germane in Romania au cumulat 4,55 miliarde euro in 2015

Sprijinul acordat firmelor pentru investitii noi si crearea de locuri de munca, formarea profesionala dupa modelul german dual, digitalizarea productiei si implementarea conceptului de « Smartindustry - Industrie 4.0 » au fost printre subiectele discutate, astazi, de secretarul de stat, coordonator al departamentului Investromania, Manuel Costescu, cu Franz Josef Pschierer, secretarul de stat in Ministerul pentru Economie si Media, Energie si Tehnologie din Bavaria, care conduce o misiune economica bavareza, compusa din cca. 30 de reprezentanti de companii, camere de comert si mestesugaresti, asociatii patronale si profesionale in Romania.
Demnitarul roman a facut, totodata o prezentare a stadiului economiei Romaniei, subliniind aspectele de interes ale potentialilor investitori bavarezi. Aceasta misiune economica este deja o actiune de traditie, desfasurandu-se regulat in ultimii ani, ca expresie a interesului Bavariei in Romania, interes circumscris importantei strategice acordate de landul german regiunii Europei Centrale si de Est.
Secretarul de stat Franz Josef Pschierer a apreciat gradul de atractivitate a economiei romanesti, remarcand in acelasi timp, deficitul modului de prezentare a imaginii Romaniei in Germania, propunand, in acest sens, organizarea la München, in toamna acestui an, a unui Forum de afaceri in cadrul caruia firmelor bavareze sa le fie prezentate oportunitatile investitionale si de afaceri din tara noastra, din domenii precum: IT&C, industria auto, aeronautica, tehnologia mediului, servicii de furnizare a energiei.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter