RO EN
The cart is empty

INS: Cheltuieli cu protectia mediului de 10,3 miliarde lei, respectiv 1,2% din PIB

In anul 2017, cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au fost de 10,3 miliarde lei, reprezentand 1,2% din PIB, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). La nivel national, cele mai mari cheltuieli pentru protectia mediului au fost inregistrate pe domeniul deseurilor la producatorii specializati, acestea reprezentand 76,6% din totalul cheltuielilor pe domeniul deseurilor. La nivel national, cele mai mari investitii pentru protectia mediului au fost inregistrate pe domeniul gestionarii apelor uzate la administratia publica, acestea reprezentand 72,0% din totalul investitiilor pe domeniul gestionarii apelor uzate.
Potrivit comunicatului, la nivel national, ponderea investitiilor administratiei publice a reprezentat 50,0%, in totalul investitiilor pentru protectia mediului urmate de cele ale investitiilor producatorilor nespecializati (38,5%) si de investitiile producatorilor specializati (11,5 %). In domeniul „productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa calda” s-au inregistrat 30,1% din cheltuielile pentru protectia mediului a producatorilor nespecializati, in timp ce in sectorul „industria prelucratoare”, s-au realizat 25,8%, iar sectorul „ captarea, tratarea si distributia apei” a cheltuit 19,3%.
Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli au fost inregistrate la managementul deseurilor (57,5% din totalul cheltuielilor pentru protectia mediului la nivel national), urmate de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale (18,3%) si de cheltuielile pentru protectia aerului (10,0%), subliniaza expertii INS. Pentru a descarca documentul in format complet si a vizualiza structura cheltuielilor cu protectia mediului, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter